Bu kitap çok gerekli bir açığı dolduruyor. -Moses Hadas |
|
||||||||||
|
Eşyükseltilerin arasında daima bir dağ olduğumu düşünmüş ve bir gün aynı dağlardan aşağıya doğru sekiz çizerek geldiğimi görmüştüm.Tahmin etmiş tim hayatımı bir akarsu kadar seyrek ve volkan kadar güçlü kalacağını... Cılız bir kalbi yaşıyorsam ve onu dünyaya emanet ediyorsam bana borçlu olan çok hayat var.Beni günden güne seyrelten ve akarsularıma boyun eğen o kadar çok masal tattım ki dönüp arkama bile bakmama izin vermedi.En yüksek lerden daha da fazlasını düşün gökyüzünden aşağıya damlayan bişeyler var o benim iki üç damla kalan son akarsu sızıntılarımdı. Yağmur yağmalı ve benim eşsiz renkteki çiğdemlerim gönlümde yeşer meliydi.Ben verimli bir toprak olmayı o ise eşsiz bir çiğdem olmayı haketmişti. Cılız kalbime engin bir çağlayan gibi doğan , özleme ve sadakata hayran olan çiğdemim benim son çaremdi. Varlığı boyunca o bana ben ise ona bakacağım.Ben bir ırmak olup taşıp o ise yeşerdikçe daha da fazla renk saçacak. Kurumaktan son anda kurtulan akarsuyun acizliğine bir çiçek yetişmiş güven aşılamıştı.Geriye kalan ise ummadık anda toprakta biten ve inanan bir çiğdem çiçeği ve diğer tarafta ise çiğdem yaşadıkça daha da fazla taşmak iste yecek olan bir akarsu kalmıştı.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SERDAR TAHTALI, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |