Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles |
|
||||||||||
|
mor benekli umut çamaşırları satılıyordu yâren ayaklı tezgahlarda onları baykuşa eşlik edenler dikiyordu zamansız düşlere yol alırken pabuçtan gemiler uzaklardan sesi geliyordu sessizliğin karanlık giydirilmiş saatlerin guguğuydu irkilmesinin sebebi mor benekler önemsizdi görünmezdi nasıl olsa dikenlerin etik aşılı gözleri gecelerden daha geceydi çirkindi silkindi meme ucu fırladı açılan gömleğinden artık güzeldi ya şimdi gidermeliydi susuzluğunu şehrin ya da..... bir yudum su aldı köprüden uzanıp karşılığında şehri sattı ceviz kokulusunun üzerine boşaltırken son damlayı memesini içeri aldı artık rahattı silkindi çirkindi sevememişti evlerin patavatsız halini aslında güneşe ibretti gözleri yanağında ki çukurda yılların gizemi dokunulmamış tonlarca kapı kilidiydi pimi çekilmiş patlayıcı gibi tutsan bırakılmayacaktı elleri artık uzaktı mor benekli umut çamaşırları satılıyordu zamansız düşlerde düdüğünü çalarken pabuçtan gemiler hiç böyle ter dökmemiştim şaşkındım sayıklıyordum o güzeldi ama çirkindi bu şehir çirkin bigAli Ali Aydoğdu
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ali AYDOĞDU, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |