Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. -Atatürk |
|
||||||||||
|
Öpmeye varmıştı, Dudaklarım dudaklarına. Bir yudum tat almak için değil, Ta ki doyasıya. Titriyordu bütün vücudum, Çarpıyordu sanki kalbim, Yerinden fırlarcasına ! Sarıldım önce ince beline, Çektim kendime. Sonra tuttum o ipek saçlarını, Okşadım, öptüm ve koktum durdum Ciğerlerim bayram edercesine. Usul usul, sessizce ! Anladım ki bir tanem, Anladım ki, Sen de susamışsın, Özlem duyar olmuşsun, Sanki kerem gibi bazı şeylere ! Amma olmadı ki, Bırakamadın kendini kollarıma, Sere serpe, olabildiğince. Hay allah, Yine girdi o karakedi, Yine girdi aramıza, Silkindin, Kaçıp da gittin koşarak, Birdenbire ! İnan ki, Donup da kalıverdim. İsyan ettiler bütün arzularım. Şaşırıp kaldılar, Anlam veremediler bir türlü olanlara. Durma, öyle mahzun, mahzun. Ne diye kaçıp da gittin, Söylesene. Ciğerlerimde hala ipek saçlarının, O esmer teninin mis gibi kokusu var, Dudaklarımda ise, Hiç sorma, Ayıp olur mu söylemesi bilmem amma, O kiraz dudaklarının doyamadığım özlemi ! Bu ne insafsızlık, Nedir bu ettiğin böyle ! Şu üç günlük dar-ı dünyada, Değer mi hiç bana çektirdiklerin, Haydi durma be güzelim bir şeyler söyle. Fikret Dündar
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Fikret Dündar, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |