Sevgi sabırlı ve yürektendir, sevgi kıskanç ve övüngen değildir. -İncil |
|
||||||||||
|
Meraklanma, avucumda sakladığım parçaları kimseler görmedi. Yazdıklarımı ise ben unuttum... Noktadan öncesinin hesabı yoktur böylece... Sonrasında elimde kalan, cenaze namazı kılınan, ardından selamet istenen, yürek atışlarımdır sadece... Beton binalar arkasında güneşin devrilmesi dahi, ihtimal vermez küçük bir kıpırtıya. Kamerin ay_ dın yüzünü göstermesinde ki güzelliği, teselli kabul etmez... İmkansızı onikiden vuran şımarık çocuk misali, ağlama numarası yapar. Gözyaşından yıldızlar düşer geceye... Bir memnuniyetsizlik yanar, bir samanyolu söner, gözler önünde. Garip yüreğim beyaz gömlek ile , cami önünde sabahı dilenir... Tercümesi yok bu cümlelerin. Tercümana ihtiyacı dile getirme... Dillendiremediğim cemaatin dualarında saklanır beraatim. Dualar yükselir semaya, benimkiler dahil, bulut olur gözlerinde. Şimalsiz beslenir yüreğin... Firaktan yana nasibimiz, rahmet olur yollarımıza. Rahmanın melekleri sabrımıza kuvvet, sevdamıza bereket, ömrümüze hidayet nuru gönderir. İşte büyük muhabbet... Kalbi sadakat yeminleri yanan faniliğin topraklarında, gül bitirmek kolay olmuyor... Alev alev yanmadan kor halini almıyor gönüller... Adını saklı tuttuğumdan yazısız mezar taşım. Sebebi ve tarihi hesap gününe ertelendi, yazdıklarım gibi. Kor oldu görmedi kimseler... Bilmesinler... Sana geç kalmışlığımdan yandığımı... Dedim ya gül bitirmek kolay olmuyor. Suskun halinle ,konuşan yüreğinde, "gül" bitti....
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © fatmagül Akman, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |