"İnsan - işte tüm sır burada. Bu sır üzerinde çalışıyorum, çünkü kendim de insan olmak istiyorum." -Dostoyevski |
|
||||||||||
|
Gönül bahçemde bir çiçek açtı. Adını pişmanlık koymuşum farkında olmadan, sürekli sulamışım büyümüş büyümüş sarmaşık gibi, dolanmış bahçenin her yanına. Elimde bir bahçe makası kırpmaya çalışıyorum bir yerinden kesiyorum başka bir yerden daha da büyüyor sarıyor her yanı. Tamam diyorum onunla yaşa. Yâda yaşadığını kar olarak at çantana... Sonra başka bir ses... Pişmanım... İçimde belli belirsiz panik hali... Kaç kurtar kendini diyorum olmuyor... Bir bakıyorum umutla çıkmışım yollara. Güneş parlak... Gidiyorum yolun uzunluğuna bakmadan. Her gidişim anlaşılamaz bir yorgunluk veriyor... Anlamıyorum... Gidişlerim devam ediyor... Gönüllüyüm... Sonra... Sonraları bir bakıyorum aşılması zor engeller karşımda... Karşısında tökezliyorum. Kaçış yolu arıyorum. Korkuyorum... Ya... Ya olmazsa diyorum. Bir bakıyorum düşünceler arasında.. Ya pişman olursan diyorum. Aşk pişmanlık kaldırımı diye soruyorum kendime, Karar vermeliyim diyorum. Aşk diyip sonucu ne olursa olsun devam mı etmeliyim... Mutlu mu olmalıyım nedendi niçindi düşünmeden... ya da pişmanlık diye adlandırıp kaçmalı mıyım ondan.. Peki, hazır mıyım sol yanımın acımasına Vücuduma batan hançerleri, içimde oluşan yaraları onarmaya Hazır mıyım?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Burcu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |