İnsanlığın hangi filizi köreltilmek istenmişse, tersine o filiz daha gür büyümüştür. -Freud |
|
||||||||||
|
Ahmed Arif dizelerinin kokusunu aldığım bir şehirde sürgün hayatı yaşadığımı hissediyorum… bir smyrna düşündeki İzmir mavisi gözleriyle, şarkı tadında kulağıma mırıldanan sesiyle, sıcaklığının kalbimde yarattığı heyecan dalgasıyla, gözlerimden akan gözyaşlarının haykırışıyla… tek teselliyi aşkta arıyorum… bir hayali gerçek sanmak mı zor, yoksa bir gerçeği hayal gibi yaşamaya çalışmak mı… anlamsız soruların zihnimi kemirdiği bunalım yüklü günlerde ruhuma senin kokun üfleniyor… ama sen, bensiz geçen her anın mutluluğunu hayatın hızına ekliyorsun ve ben bu yüzden hayattan geri düşüyorum… Ahmed Arif dizelerinin kokusunu aldığım bir şehirde sürgün hayatı yaşadığımı hissediyorum ve geri düştüğüm hayata karşı sessiz bir aşk çığlığı atıyorum: “yokluğun cehennemin öbür adıdır üşüyorum, kapama gözlerini…”* Tuna Başar /onsekizaralıkikibinaltı yirmiüçonbir Afyonkarahisar/ *Ahmed Arif’in “Hasretinden Prangalar Eskittim” isimli şiirinden alınmıştır.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tuna Başar, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |