..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrým var. Ben deli deðilim. -Salvador Dali
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > ALÝ




11 Þubat 2007
Dokunamadýklarým  
...

ALÝ


sadece dokunamadýklarýmýz acý veriri avuçlarýmýza,dokunduklarýmýzda ise acý biz oluruz...


:BACE:
Herþey taa en baþa dönüyor.susturamadýðým anýlarýn arasýndan mazýye yaslý arzular birer birer çocukça oyunlarla bana koþuyorlar.zaman deðiþiyor evet,ama deðiþmeyen,zamanýn dokunamadýðý þeyler saklandýklarý küþe baþlarýndan birer birer gösteriyorlar kendilerini.kaçamýyorum,kaçamadýðým gibisaklanamýyorumda.kendimden iðrendiðim zamanlar ise iþte hep bu bastýrmaya yada inkar etmeye çalýþtýðým duygularla,onlara duygu bile diyemem, savaþtýðým zamanlar.
aslýnda kendimi bukadar aþaðýlamamam lazým,sonuçta onlarda bana ait,benden birer parça.ama hep kaçtýðým,kendimiaslaiçinde görmek istemediðim duygu ve hayallerdebuluyorum.basitleþiyormuyum acaba yada hayatým olmasý gerekenden dahamý basýt zaten.buna kendimde dahil olmak üzere hep hapis kalmýþ bazý þeyler.o odadan çýkmasýna engel parmaklýklar varmýþ,ve açolan her kapýnýn ardýnda gardiyanlar.Yavaþ yavaþ kendimi gölgelerin koynuna býrakýyorum.Oradakiler kollarýma snki hiç dokunmadan tutuyorlar.Sakin bi rüzgar geçiyor tenimden.Garip,gözlerim kapalý olduðu halde herþeyi görebiliyorum.Filozofýþýklar geçiyor þimdi ofoktan ve zarif bi bakýþ atýyorlar sanki bana deðilde öylesine boþluða bakar gibiler.Tuhaf sýcaklýklar kaplamaya baþilýyor busefer içimi ve içim daha önce hiç bukadar tatlý esnememiþti.Gerindikçe açýlýyor,geniþliyor rüyalarým.yorgan tenimden daha hassas soðuga.ne ilginçüstümden atmaya çalýþyokça dolanýyor bedenime ve bu o kadar doðal geliyorki týpký sonbaharda yapraklarýn intaharý gibi,hanidallara küsen,tek aþký tarafýndan aldatýan.bu odada da aldatýyor beni,yastýðýmýn sahte þevkati bibi,diðerleri gibi.üþüyorum hala.dur bekle annemi çaðýrdým,dayanamaz babamda gelir yanýnda.uyandýrmasalar bari ufaklýðý.bak ,duydun mu ayak seslerini.buraya, beni uyutmaya ama daha önce sakinleþtirmeye yani kandýrmaya geliyorlar.'Herþey düzelecek!'dimi. Herþey dümdüz oluyor sonra,sabaha kimse sað cýkmýyor ve yalnýz býrakýlýyor bu ufak yaratýk.Sýrt çantasýnda bi ton yalan,ve hayal parçacýklarý.Biþeyleri yapýþtýrmak için artýk çok geç.onlar gidiyor yerlerini yeni yalancýlar alýyor.defalarca uyanýyor sonra,hersabah tekrar ve tekrar uyanýyor yalanlara.Ekmek-su gibi oluyor zamanla doðrular mide bulandýrýyor ve bu yuzden bilinmek istenmiyor,söyleyenler de lanetlenerek uzaklaþtýrýlýyor yada bidaha doðru söyliyemiyecek hale getiriliyor.acýmýyor anlýcan sefalet,pabuçsuz býrakýyor çocuklarý,kýzdýkça baðýrýyor baðýrdýkça vuruyor ellerine.dokunduðu heryere pisliðini bulaþtýrýyor.
ne gerek vardý anlamýyorum ve anlatamýyor gece bu çýðlýklarýn nedenini.sadece bi an güvenmiþtik,zamanýn oðlundan bir an ödünç alabildik.anlar ve anlatýrýz sandýk ama kurumamýþ boyasý daha sözcüklerinin.bu nasýl bir dildir ki ebedi gerçeklere tasnif dýþý damgasýný atabiliyor, ve bakkalý bukadar kolay kandýrarak torba torba zehir alabiliyor tüm renkler için.gözgöregöre bir yýkýmýn baþroloyncusu odum hemde kendi yazdýðým senaryonun.Neoldu deðiþen veya deðiþtirilen neydi bende.Ayný veya yolunda gitmeyen ne varsa kustum,önce acýdým sora kin duydum,arzuladýkçainkar ettim,en büyük itirafýmdýama yanlýþ duvarlarda yankýlandý.Evet geç kalýndý busefer,aðlamak içinde kaçmak içinde geçkalýndý.suçunu bastýramayanlar için son bir perde oynansýn istiyorum þimdi,tüm sahne kýyafetleri,dekor,ýþýk,senaryo,yardýmcý ve köstek oyuncularadýna kendimiçin ama sadece kendim için son bir sahne oynamak istiyorum.sonra oyunculuðason verebilirim.mezarým böylece rutubetten ve böceklerden arýnýr .ama o son perdeden sonra............!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tutamadýðým Rüzgarýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tek Tuþ
Ben ,þimdi Benim
Az Taha...
Yalýn
Yalýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çizgi [Þiir]
Gitmediðini Söyle [Þiir]
Yok Say [Þiir]
Köpüksüz [Þiir]
Hadi Caným [Þiir]
Farkederdi [Þiir]


ALÝ kimdir?

PESÝMÝST,SAKÝN ÝNSAN. . .

Etkilendiði Yazarlar:
PEYAMÝ SAFA,ÖZDEMÝR ASSAF,ALBERT CAMUS,CHUCK PHALANÝCK


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ALÝ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.