Yüzüme bakıyorsun… Siyahlarını giy hadi, dışarı çıkaracağım seni. En siyahlarını giy bugün. Yüzüme bakıyorsun… Boş ve anlamsız… Susuyorsun. Berbat bir küf kokusu sinmiş evin içine. Böyle yapmazdın sen hiç. Konuş diyorum sana derdin. Susma kadın konuş! Pencere ardına kadar dayalı… Ben ardıma kadar dayalıyım. Daha fazla tahammül edemiyorum sana. Senleyken yalnızım, ne tuhaf! Bacaklarını yüzüne kadar çekip otur orda. Dışarıdayım. Ahmakıslatanımız yağıyor işte. Bizi ıslatan yağmur… Yürüyorum, bilmediğim sokaklara gelmişim. O cephesi boydan boya sarmaşıkla kaplı evin kapı eşiğine oturdum. Sokağı izliyorum. Kadınlar geçiyor önümden. Siyahlı kadınlar… Sen geçiyorsun. Her kadın sen oluyorsun sonra. Böyle yap işte. Bütün kadınların bedenlerine gir. Hep siyah giy emi! Okulda anlattığım portrelerden en çok Eflatun gibisin. Sokrat okulundan yetişmişsin. Çok serseri bir kadınsın sen. Gecenin bu vaktinde ölüm habercisi gibi susuyorsun yine. Kendine bir şey yapmandan korkuyorum. Allah’ım kendine bir şeyler yapacaksın sen. Bir çırpıda aşıyorum sokakları sana gelmek için. Kapıyı açtım. Karşımdasın. Kızlar babaannelerindeler. Gözümün içine baktığın her an, ben yepyeni bir dünyaya açılıyorum. Gözlerinde tadını anlatamıycağım bişey var. Ama delirmişsin sen! Ne çok gülerdin! Babandan beri susuyorsun. Odayı araladım. Karşımdasın. J ile başlayan nesne söyle sevgilim! Jilet ve kolların.