Yaşamak için topu toplam altı haftam kalsaydı ne mi yapardım? Tuşlara daha hızlı basmaya bakardım. -Isaac Asimov |
|
||||||||||
|
Adı üstünde zaten: Masal. Ben bugüne kadar yalan olmayan masal görmedim ki hiç. Ustaca baş kahramanı olduk kavuşamamayı anlatan masallarımızın. Neyi çözecekse kaçmak, biz hep birbirimizden kaçtık. Sanki iki zıt kutuptuk ve fizik kanunlarını yalancı çıkartmaktan korkar gibi, hiç bir araya gelemedik. Aramızdaki mesafeler, yalnızca fiilen kısaldı. Arkadaş olduk. Dost olduk. Bir türlü sevgili olamadık. Biz hep kendimizi avuttuk. Her ne kadar söylemeye dilimiz varmasa da, hani derler ya; "züğürt tesellisi"ydi bizimki ya da yalnızca benimki! İnsan sevdiğiyle ne kadar arkadaş, dost olabilirse o kadar olduk işte! Şiirlerde okuduk sevgiye, aşka dair güzel sözleri. Öykülerden dersler çıkardık aşka dair. Bu konudaki tek tasarrufumuz da; çıkardığımız derslerle, yüreğimizi çizerek geçen incecik bir sızı oldu sanırım. O kadar yalanmış ki masallarımız, geri dönmeye karar verdiğimizde, arkamızda bıraktığımız ayak izlerini bile bulamadık. Ne yürümeyi becerebildik geleceğe doğru, ne de geri dönmeyi adamakıllı. Meğer masalmış tüm yaşadıklarımız ve yalanmış tüm masallarımız.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Orhan GÖKÇE (Emanetçi), 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |