..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Ruhbilim > hülya and




2 Ekim 2007
Metamorfoz Tekniði  
hülya and
metamorfoz tekniðini anlatan bir çeviri. okuyanlarýn sýkýlmadan bu teknik hakkýnda kýsa bir bilgi edinmesi amacý ile kitaptan çok kýsa bir özet


:DBED:


METAMORFOZ
YAÞAM ENERJÝNÝZÝ ORTAYA ÇIKARIN

Son ellili yýllarda insan zihninin sýnýrlarý ve gücü sýnýrsýzca aþýldý. Yeni haberlerle beslenen psikoloji ve fizik, insana birçok yeni görüþ açýsý kazandýrdý. Evrenin gizemini anlamayý saðladý. Ayný zamanda, terapi ve týp çalýþmalarý derinleþti, vücudun ve ruhun çalýþmasýna karþý yeni bakýþ açýlarý kazanýldý.

Bu görüþ açýsý, holistik týbbýn doðmasýna olanak saðladý. Bu týp anlayýþýnda vücut, birbirinden baðýmsýz parçalar bütünü olarak algýlanmaz, yaþayan ve de ayný zamanda kendini iyileþtirme kapasitesi olan bir bütün olarak algýlanýr.

Bu görüþ açýsýndan ilham alan Metamorfik Teknik, bu kendi kendine iyileþmeye fýrsat tanýr. Bu iyileþme yaþ ilerledikçe durmaz, devam eder. Bu fikir baþta basit ve þüpheli görünse de, insan ruhu sýnýrlandýðý için bunu kavramakta zorlanýr. En büyük iyileþme, hayatýn ta kendisidir.

Doðada bir tohum meþe aðacý olur, bir týrtýl kelebeðe dönüþür. Bizde de ayný þekilde, geliþme potansiyeli mevcuttur. Sýnýrlarýn ortasýnda, gerçek bir özgürlük deneyimi yatmaktadýr. Bu unsur bizar yaþam enerjisinin varlýðýdýr. Bizim içimizde, büyük bir iyileþme kaynaðý bulunmaktadýr.

Son yýllarda biz bu iyileþme kapasitesini kaybettik. Günümüzde insan, bu güçle iletiþime girmek ve onu uyandýrmak için bir güce, aracýya ihtiyaç duymaktadýr. Metamorfik Teknik bu aracý, bu güçtür. Sonuçta bir tohum topraða düþtüðünde, toprak ve onun fiziksel yapýsýný oluþturan elemanlar vardýr; tohumun içinde onun esas varlýðýný özgürleþtiren ortaya çýkaran bir güç vardýr. Tekniðin uygulayýcýsý, hastanýn içindeki gücü serbest býrakýr.

Hamilelik (9 ay) boyunca, dýþ faktörlerden etkileniriz: ebeveynlerimizin tutumu, kültürel çevre, geliþme aþamalarýnda etkilidir, kozmik yapýmýzý etkiler. Bu 9 ay boyunca, hayatýmýzýn þemasý ortaya çýkar. Biz bu süre boyunca, tüm dýþ eklilerin sonucunda meydana gelmekteyiz. Metamorfik Teknik bu 9 ay üzerinde yoðunlaþýr. Nasýl tohum topraðýn fiziksel yapýsý ile geliþiyorsa, bu tekniðin uygulayýcýlarý da, ilk insan tohumu rahime düþtüðü andan itibaren bu süreç ile ilgilenir. Uygulayýcýnýn amacý, hastaya hastanýn hayat kuvvetini kullandýrmaktýr. Uygulayýcý, hastanýn hayat kuvvetini ortaya çýkarmada bir katalizördür.

Metamorfoz kelimesi, diðer kiþisel geliþim çalýþmalarý ya da iyileþme çalýþmalarýna benziyor olabilir, ama bu týrtýlýn kelebeðe dönüþümü gibidir ve bizi yeni geliþim alanlarýna götürür.

Metamorfoz aþamasýnda, týrtýlýn kendine has hücreleri tamamen farklý bir þekle, ancak içindeki öz enerjisi ile bir kelebeðe dönüþür. Týrtýlýn deðiþim programlamasýnda, hücrenin her ir noktasýnda bu mevcuttur, bütün hücreler buna hizmet eder. Bizim içimizde de bu öz vardýr. Ve biz bunu geliþtirebiliriz. Bu deðiþim kuvveti içimizde mevcuttur.

Metamorfoz çalýþmasý bizim özümüzün içindeki bir deðiþimdir. Özümüzden, alabileceðimiz noktaya kadar olan bir deðiþim. Sadece hasta olan bölge ile deðil, bütün ile ilgilenmek gerekir. Kimse, bir diðerinin mükemmelliðinin son noktasýný bilemez. Týrtýl, týrtýl olduðu halde mükemmeldir. Ama bir sonraki mükemmellik aþamasý da vardýr, kelebek olmak. Bu, modern terapi ve eþdeðerleri ile Metamorfik Tekniðin arasýndaki en büyük farktýr. Hastanýn Hayat Kuvveti çalýþma alanýdýr, iyileþtiricinin kuvveti deðil. Bu enerji, hastanýn içindeki enerjiyi ortaya çýkarýr, ancak hasta diðer tekniklerle de ilgilenebilir. Hasta diðer iyileþme metotlarýný da araþtýrabilir. Metamorfik Tekniði haftada bir kez alýr. Köklerini güçlendirir, bir tohumun topraktan kuvvet aldýðý gibi.

TEKNÝK KÝMLERE UYGULANABÝLÝR ?

Teknik kolaylýkla öðrenilebilir. Herkes bu tekniði uygulayabilir. Zihinsel geliþimi geri kalmýþ bir çocukta da uygulanabilir. Bu çocukta diðerleri üzerinde uygulama yapabilir. Yaþ ya da saðlýk durumu ile ilgisi yoktur.

TEKNÝK NASIL UYGULANIR ?

Teknik, ayak, el ve baþa olmak üzere toplam 1 saat süren masaj þeklinde uygulanýr. Uygulama yapýlacak kiþinin rahat bir þekilde oturmasý yeterlidir.
Ayaklara yapýlan masaj 40 dk (her ayak için 20 dk)
Ellere uygulanan masaj 10 dk (her el için 5 dk)
Baþa uygulanan masaj 10 dk sürer.
Ýstenirse teknik bir bütün þeklinde uygulanýr. Ama sadece bir bölgeye de uygulanabilir. Yani sadece baþa veya ellere de uygulanabilir.
Metamorfik Teknik haftada 1 kez alýnabilir.


KAYNAK : LA METAMORPHOSE le massage métamorphique (Gaston Saint Pierre – Debbie Boater)

ÇEVÝREN : Devrim Rüya Konaklýlar

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Teþekkürler
Gönderen: Neþe Karakoyun / , Türkiye
3 Þubat 2010
denemek gerek...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


hülya and kimdir?

metamorfoz tekniði ve reiki uygulayýcýsýyým. bu teknik pek bilinmeyen ama çok etkili birteknik. amacým bu teknikten bir çok insanýn faydalanmasý.

Etkilendiði Yazarlar:
herman hess


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © hülya and, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.