..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeşçesine...
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Didaktik > Zeliha Gökkan




15 Ekim 2007
Yıldız (Dokunduğum Hayatlar) - 2 -  
Yine seyir halindeyiz. Zaman zaman gri bulutlar görüş alanımızı kapasa da bulunduğumuz boyuttan yine milyonlarca hayat kapsama alanımızda.

Zeliha Gökkan


Penceresi açık, perdesi yarı aralık bir apartman dairesinin giriş katında oturan otuzlarına yakın bir adama dokunuyorum bu sefer.


:CDFF:
Yine seyir halindeyiz. Zaman zaman gri bulutlar görüş alanımızı kapasa da bulunduğumuz boyuttan yine milyonlarca hayat kapsama alanımızda. Penceresi açık, perdesi yarı aralık bir apartman dairesinin giriş katında oturan otuzlarına yakın bir adama dokunuyorum bu sefer.
Doğrusu genç adam sevdiğini düşleyip hayallere dalarak önce o bana dokunmuştu, sevdiğiyle
bende buluşmak istercesine. Ulaşamadığı ama yüreğinde buluştuğu sevdasını derinden özlüyordu. Yeni tayin olduğu bu küçük kasabaya geleli dört ay olmuştu. Bir gün bile görmeden duramadığı sevdasının yüzünü görmeyeli geçen aylar ona yüzyıl gibi geliyordu.
Esmer yüzü duyduğu özlemin hüznüyle solgundu ama gözleri aşkın ışıltıları ile umut doluydu.
Kasaba hayatında bekar evinde kendine ait bir düzen kurmuştu. Bir süre sonra yüreğini paylaştığı sevdasıyla hayatını da paylaşmak istiyordu. Sevdiğine bir kere evlenmek istediğinden bahsetmişti ama kız henüz hazır olmadığını söyleyip konuyu kapatmıştı. Ne zaman hazır olursa o zamana kadar onu sabırla beklemeye söz vermişti. Evlilik teklifinin üstünden iki yıl geçmesine, aşklarının her geçen gün artarak şiddetlenmesine rağmen evlenme konusu bir daha konuşulmamıştı. Böylesine severken, özlerken, hayatının tüm hücrelerine giren sevgiliden başka bir şey düşünmezken öylesine uzak kalmak yüreğini burkuyor, canını acıtıyordu. Onu kaybetmekten çok korkuyordu. Hayır cevabını duymamak için yeniden evlenme teklif etmekten kaçınıyordu, ömrünün sonuna kadar bu şekilde halinden hoşnut bekleyebilirdi.
Aynı seviyede eş zamanlı enerji aldığım, genç adamın yaşadığı kasabaya yedi saat uzak bir mesafede bahçedeki sedire uzanmış kumral bir genç kız da sevdiğiyle bende buluşuyor. Şimdi onun yanı başında olup, gözleriyle gözlerine dokunmak için hayatını feda edebilirdi. Ama yapamazdı. Sevdasının hayatına girmeye hakkı yoktu. Genç adamla tanışmasından bir süre sonra yakalandığı hastalık her geçen gün güzel bedenini ölüme bir adım daha yaklaştırıyordu.
Ona güç ve direnç veren tek şey yüreğinde yaşattığı sevdasıydı. Onun öleceğini genç adamın öğrenmesi demek, iki kişilik ölüm olurdu. Canından çok sevdiği adama verebileceği tek şey sonsuz sevgisiydi. Şu anda gecenin karanlık yüzüne ışık saçan yıldızlarda buluştukları gibi sonsuz hayatta sevdasına kavuşmaktan başka umudu yoktu.
Güneşe zamanı teslim edip, yıldızlar aleminde kaybolup, bu hüzünlü geceyi unutmak ve başka hayatlarda buluşmak üzere …hoşçakalın.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın didaktik kümesinde bulunan diğer yazıları...
Yıldız (Dokunduğum Hayatlar) - 3 -
Yıldız (Dokunduğum Hayatlar)

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Yıldız (Dokunduğum Hayatlar) - 4 -

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
İbreti Alem [Şiir]
Ömrüm [Şiir]
Giderken [Şiir]
Temaşa [Şiir]
Hergele [Şiir]
Gülüm [Şiir]
Sensiz Ben Ağlarım [Şiir]
Seni Sevdim [Şiir]
Seyir [Şiir]
Harami [Şiir]


Zeliha Gökkan kimdir?

www. aynizeliha. com Öncelikle anneyim en sevdiğim işim bu, geçimimi eczacılık mesleğimle sağlıyorum , izedebiyat bendeki şiir sevdasının ateşinin yandığı ilk durağım oldu,yazmak bende tutku haline geldi kısa sürede. mayıs 2004 te eczacıbaşı ilaç sponsorluğunda 'hediyem olsun'isimli şiir kitabım yayınlandı. kitabıma yoğunlaştığım süreçte şiirlerde melodiler duydum. derken şarkı sözü yazıp besteler yapmaya başladım. mesam (müzik eserleri sahipleri birliği)üyesiyim. hayat tesadüflerle dolu. daha neler olacak hayatımda bilmiyorum. iyisimi siz beni takip etmeye devam edin. . :)

Etkilendiği Yazarlar:
yaşama dair ne varsa herşey, herkes..


yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler


yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Zeliha Gökkan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.