İnsanlığın hangi filizi köreltilmek istenmişse, tersine o filiz daha gür büyümüştür. -Freud |
|
||||||||||
|
Yıl 1972 Altı mayıs şafağına gebeydi gece Ölümün adını kazımışlardı güllere İşbirlikçilerin korku kaçkını bakışlarını Ekliyorum gelen günlere. Gayrı yarım kalan ezgilerin duraklanıp Soluklandığı yer yüreğim. Umut sularına olta atmışlar denizlerin Kıyılara vurmuş özgürlük. Dipsiz kuyular gölgesine sığınmış uçurumların Dil yüreklenmiş yusufçuk kuşunun kanatlarında Yüreğini tartar okyanus depremlerinin Albatrosların özgürlük tutkusu… Zaman kendi vahalarını yaratmış Çöl kaçkını bedevilerde Kerbela korkusu Adlanmışlar Hüseyin’in katline. Hırlısı hırsızı ve namussuzu. Gün ağarmadan kesildi rüzgarın suluğu Yaslara düştü Ankara, sokaklar yağmur kaçkını. Sevdayla sahilleri okşayan dalgalar yok artık Süt liman deniz okşamıyor çakıl taşlarını. Kara yel vurmuş zafer çiçekle yen dallara Üç karanfil koparılmış dalından/üç kızıl gül. Ve bir şafak vakti Denizin dalgaları kuşatmış Ankara’yı Onların sevda sularına kapıldı yüreğim. Sorsalar. Ankara’da Deniz var mı? Var dostum var can yoldaşım Hemide en güzeli Denizlerin Denizlerin en güzeli Ankara’da. Karadeniz gibi dalgalı Marmara gibi sevdamızın içine akan Akdeniz gibi sevdalı Bir deniz var Ankara’da Hemi de dostum Denizlerin en güzeli. Kızıl derenin kanlı sularının Karadeniz de coştuğu gibi Coşuyor onun dalgaları Ankara sokaklarında Yalın ayak çırılçıplak halk için var dostum Hemide denizlerin en güzeli Ankara’da. Kondu bebeleri umutsuz kalmasın diye Emek sanayide katlolmasın diye Anaların yüreği artık yanmasın diye En güzeli dostum Denizlerin en güzeli Ankara karşı yakada… Karşı yaka sahilimiz Sular derya kadar temiz Utanmayın bakın beyler Dağları kuşatmış deniz.. Not Bu şiir kimliği belirsiz kişiler tarafından antolojide saldırıya uğradı ve onlarca şiirimide silenler-bu şiirimi silerek sayfama tehdit yerleştitmişler...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © abdullah oral, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |