İnsan melek olsaydı dünya cennet olurdu. -Tevfik Fikret |
|
||||||||||
|
İnanılmaz bir aşkla sarıldım gülüşlerine On dördümde, demir düktüm potalarına, sevincin sana oğul tadında günler yaşatmak için anne Yeni oyunlara takılı, kırk beşinde hala çocuk elim Hep acıya, kedere mi, açılacak kapılar anne. Soğuk tutmuyor nakışız tahta kapılar bilirim anne, gözlerine perçinli rüzgâr yokluğun yalnızlıklarını düşürür Gecelere Umuda sürgün gözlerinden, sızar aydınlığım ondandır, yüreğimin naçar kalışı şafaklara, anne. Yer yok içimde köle ruhlulara Bakışlarının karasından dererek umudu Görünmeden kayıp gider yüreğim saçlarındaki kıprayan yıldızların içinde Gülüşlerinle tutuşur yarınlar anne. Gülüşüm: acıları unuttuğumdan değil Yüreğimin karanfil bahçeleri açar zemheriye Çağımın kokuşmuş soluğu var ensemizde utanır zorbanın karanlığı ateş ezemez beni Bilenmeliyim yeniden çeliğin şafağına anne. Yüreğime kurşunlar dökerdim anne Söküp alabilseydim”,içindeki kanser ağrılarını Tırpanlandı umudun, gonca gül veren dalları İçimde büyüdükçe büyür mavilere özlem Savursan saçlarını hani şöyle yüreğimin kumsalına- Gülüşlerinden yıldız toplasam yarınlara canım anne…… Hiç bir karanlık sonsuz değildir bir gün mutlaka yenik düşecektir annelerin gözlerindeki aydınlığa. 25 11 2007 annem artık yok aldığım her nefeste gayrı onunla soluklamacağım.... Abdullah Oral
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © abdullah oral, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |