..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bana ev hikayesinden söz açmayýn. Artýk benim oraya gideceðim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Murat Akbulut




12 Ocak 2008
Oda Sakinleri Vebuhran Nöbetleri  
Murat Akbulut
yazýlarýmýn arasýndan seçtiðim bu metin toplumda gördüðüm çarpýklýklara karþý bir iç çekiþ olarak ruhumdan islenmiþtir...


:AGAG:
ODA SAKÝNLERÝ VE BUHRAN NÖBETLERÝ

Dur! Yoksa umut yolculuklarýna çýkmaya mý niyetlisin? Eðer öyleyse bekle biraz daha düþün,o her þeyi yutan,zararlý tohumlarýný insanýn kalbine eken,munasebetsiz bir çýkýþ,ani bir kaçýþ ve adi bir oyalamacadýr.Ýnsanýn kemiklerini bir anda eritir.Et yýðýnýna dönen bedeninin artýk boþ bir çuvaldan farký kalmaz.Elinde avucunda ne varsa alýr götürür,o seni iliklerine kadar sömürür ve bitersin.sonra yalnýzlýk nöbetlerinin ilk adresi ve ayný zamanda son duraðý,bedbahtlarýn yuvasýna gidersin.orasý saklý odadýr,anlatýlamayandýr.
Kapana kýsýldýðýn yer iþte kapýlar ardýndan kapandý:
Saklý oda içinde bir þey...Oraya girenler mutlaka çýkmak isterler de bunu dilerseler bile kurtuluþa eremezler.O kaçýþ planlarýna yönelenler de,kapýyý bir türlü açamaz ve o arada hapis kalýrlar.Dört duvar,duvarlar sisli.......ýslýklar ve görünmeyenlerle oturanlar,sohbet edenler,gülenler.Kahkahayý basanlar,aðlayanlar...
Ýnsan burada kendini tek yalnýz zanneder de aslýnda çokturlar.Bir küçük oda, duvarlarý bulanýk gözüken ama kalabalýk.Ýlk bakýþta kýrýlgan bir özelliðe sahip olduðu anlaþýlan ve bitkinliðin had safhasýnda,zavallý hayatlar...Neyin ne olduðunu çözememenin kývranýklýðýnda debelenme,sonsuz zannedilen iþkence,mükemmel bir direnme,sonuçta olaðan bir hezimet...
Odada bulunanlar,kalabalýkta susanlar,isyan edenler,içenler....Hiç bir zaman geri dönüþü olmayan bir yolu takip edenler...Ezilmenin ne olduðunu elbette anlamýþlardýr fakat bu gerçek onlara,diðerleri gibi görünmezdir.Gözdeki perde engeli en acýmasýz þekilde hayata seddini çekmiþtir.insanlar oyunda,onlar bilmedikleri bir sahnede baþ rol oyuncularý.ciðerleri tozlu,beyinleri de...
Ýmkanýn yokken imkansýzlýklarýn peþinden koþmak!imkansýz deðil diyorsan hiç bir þey yine de iyi bir avutma biçimi kendini.Yalnýz þunu unutma imkanýn yoksa imkansýzý es geçmelisin.perde buraya da set çekmeli.Yoksa hayatýn kabus gibi üzerine çökmesi kaçýnýlmaz hale gelir.
Yaþam kaynaðýný gösteren iþaretler bütünü yani beyninde oluþturduðun iç dünya iteneklerinin yanlýþ olmasý halinde düþeceðin buhran en acýmasýz bir silah olarak alnýnýn çatýnda biter ve neye uðradýðýný þaþýrýrsýn çünkü sana ölümü getiren yaþam kesen makine aslýnda senindir.Bu yüzden deðer noktalarýný belirlemede uygulayacaðýn yöntemlerin iþlerliðinin doðru kanallarda ilerlemesini saðlamak istiyorsan mutlak surette iyi düþünmek ve çoðu zaman duygularýnýn esiri olmaman gerekmektedir.Aksi takdirde içinde bulanacaðýn psikolojik durum çölde su arayan bahtsýzýn halinden eksik kalmayacaktýr.
Zamanýn durdurulamayýþý bahsettiðim odadaki saatle sembollenmiþ ayrýca içinde bulunanlarýn bazý fiziksel deðiþikliklerinde rastlanmýþtýr.Onlar sürekli bir telaþ içindeydi ve hep iþkence ediyorlardý kendilerine.Durup düþünmek akýllarýna dahi gelmemiþ azgýn sulara kendilerini kaptýrmýþ ve dibe vurmuþlardý.Onlara dib bile az....
Anlatýlan bir hikayede ise çölde ilerleyen adamýn bir bineði ve onun sýrtýna yüklediði yiyecek ve içecekleri vardýr.Adam tam çölün ortasýna geldiðinde talihsiz bir olayla karþýlaþýr.Bir gece az da olsa uyumasý gerekir ve uyur.O gecenin sabahýnda kalkýp etrafa baktýðýnda gözleri fal taþý gibi açýlmýþtýr.Ortada ne eþeði vardýr ne içeceði ne de yiyeceði...Büyük bir bitkinlik çöker üstüne yýðýlýr artýk yapacak bir þey kalmamýþtýr.Artýk uzanýp ölümünü beklemekten baþka hiç bir þeyi... Uzanýr olduðu yere,artýk ümitler tükenmiþtir.Ölecektir bu bir son...Bir süre sonra eþeði sallanarak gelir.Ve adam sevinç çýðlýklarý içinde gözleri yaþlý olarak hayvana sarýlýr.
Bizse odada yalnýzlýk çekiyoruz hayatýn içinde iç bir odada.Oranýn kapýlarýný zorlamak elbetteki sevgi sýralamasýnda yapýlan yanlýþlýk ve umutsuzluðun verdiði elemlerdir.Yaptýðýmýz tercihler hayatýmýzý deðiþtirir.Olumlu hareketler ise geleceðimizi... O zaman akan zamanda kontrollüysek oynadýðýmýz oyunda bildiðimiz roldeysek ve ölüm konusunda tedbirliysek yaþam kendiliðinden bize gelecektir.Kilitler kýrýlacaktýr.
Tek sorun kaybettiðimiz eþeðe kavuþma vaktini hayal etmediðimizdir....
Tek çare içimizdekileri dýþýmýzdakilerle bütünleþtirmektir....
Bu yüzdendir ki insana dibler deðil yüksekler yaraþmaktadýr.Çünkü kaybolan eþek, arayan insan.Kaybolan insan olmak kimseye yaraþmaz!

Murat Akbulut



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavi Çarþaf [Þiir]
Üç Noktalar da Aciz [Þiir]
Düþümdeki Düþ [Þiir]


Murat Akbulut kimdir?

yazarým, yani zaman zaman yazarým. ben yazmaya aþýðým. . .

Etkilendiði Yazarlar:
necip fazýl kýsakürek


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Murat Akbulut, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.