"Hayranlığı o dereceye vardı ki; yere düştü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun) |
|
||||||||||
|
benim ciddi şüphelerim var bencil ağrılarım hırslı kasıntılarım ve ihtiraslı sağrılarım elimin içindeki kıvrımlarda büyüttüğüm akropolislerim yalanlarım var inandığım sahte senetlerim gerçeküstü resimlerim trampa edilebilir ceketlerim işporta kitaplarım var benim pazar yeri ayrılıklarım harman dalı nağmeli bahçelerim her an kanayabilir yumruklarım (ARASIRA DÜŞLERDE KURMUYOR DEĞİLİM) dövüşe hazır kardeşlerim haset arkadaşlarım ve hasat başkanlarım gladyatörlerim militanlarım tetikçilerim tapınağına bağlı şövalyelerim var benim (ÇOCUKLAR UNUFAK HANGİSİNİN ELİNDEN TUTSAN ÖBÜRÜ DÜŞÜYOR) gurbet tütsülü odamda afişlerim üşüyen balıklarım yorgun kuşlarım eğitimli aç köpeklerim kör kurşunlarım çamaşır ipinde kurumayı bekleyen sabırlı beyaz gömleğim aciz sevdaları saklayan dua ağızlı dosyalarım ve devrime hazırlanan ülkelerim var benim… (BAZEN BEKİRİN KAHVEYE GİDER BELEŞ ÇAY İCERİM) fantezilerden devşirme üçüncü cinslerim Esperanto sözlüklerden derlediğim Donkişot öykülerim web sitelerim var benim resimli romanlarım ikinci el pazarım bir ben var bende, üç nokta benden içeri ünlem soru işareti slashım var benim (GÖKYÜZÜNÜ KİM BOYAR HER MEVSİM?) ‘’ yalnız adamın ’’ biyografisi tüccarların chellist danışmanı vurmalı çalgılarım telli sazlarım iki kısa bir uzun vuruşlu saatimin tik takı kederli izmarit pirinç mayalı bira kokum yağmurda üşüyen eldivenlerim sarışın bir serçe parmağım var tırnakları kir tutmuş ihtiyar balıkçı damarımın debisi arttığında gözümde seğiren tansiyonum istasyon bahçesinde ağlayan bir papatyam dibi içilmemiş mahcup bir cay bardağım… (TREN SAATLERİNİ BİR TÜRLÜ TUTTURAMAM) back up ta unutulmuş pişkin dell dosyalarım aktive desktop da dilini çıkartmış bir Marilyn Monroe iconum masal sıcaklığında ayıcığım kirim pasım çamurum tozum dumanım tavan köşelerinde bağlamış örümcek ağım resmi yazışmalarda parafım aşk güncelerinde kurumuş çiçek kesitlerim çerçevelenmiş bir kelebek mumyam var hıyarın kabuğu domatesin çekirdeği kısa çöpün uzun çöpten alacak hakkı armudun iyisi var bende (HİÇ BİR MESKENİN GEDİKLİSİ OLAMADIM YA?) Çok uzaklardan seslenen elvedalarım, saban tırmığı ihtiyarlığında namuslu bir tırpanım var benim (İFLAH OLMAZ BİR EYLÜL BEKLİYOR BİZİ) kolluk kuvvetinde bir madalyonum yasa gücünde bir keratam yürütme salahiyetinde bir diplomam nem inancında bir nilüfer çiçeğim bulaşıkçının yevmiyesi sigortanın poliçesi yasamam yürütmem yargım var anadilimle küfretme özgürlüğüm var benim dergahlardan aşırdığım imla kurallarım (ELMA AĞACINDA SALLANIR DEDEMİN MARPUCU) kokulu silgilerim var benim hatıra defteri eskisi sevgililerim protokol de ayrılan boş yerim her başarılı erkeğin arkasındaki kadının saç tokası var bende kurunun içinde yanan yaş kütüğüm denize düşenin sarıldığı yılan düğünlerin kamberi gazellerin makberi (PINAR BAŞI MÜRÜVVET KAPISI AL YAZMALIMA) filmlerden çaldığım bütün siyah-beyaz nayırlar cebimde kalabalıklardan arta kalan sessizliklerim sev e-bilmelerim nefret edebilmelerim doğduğum evin iskan geçmiş viran fotoğrafı koleksiyon erlerin mezattan sonra unuttuğu benlerim var benim antik eşyaların göz yaşları üstü başı yırtık oğullarımın ve üşüyen kibritçi kızlarımın ince ellerinde ilk keşfettiği şeyler var bende (BEN SEN O VE ARSIZLAR) ayıptır söylemesi sol üst cebimde giderken unutmalarım var benim otururken kalmalarım porselen domuzdan kumbaram yakılmış kibritlerden yapılma cumbalı ev maketim cinayetlerim var itiraflarım ve itirazlarım buyurun hep beraber bir ağızdan kriminal çığlıklarım var benim kimsenin duymadığı sessizliklerim var notasız benim benlerim var boynumda üç alnımda bir tane şehirleri anlatan bir güncem var oy potansiyeli varoşlarım var anılarımda boş aşk şiirlerim isyanlarım çığlık çığlığa Hızır velilere adanmış ağlamalarım (AMCAMIN OĞLU SAÇINI ORTADAN İKİYE AYIRIRDI) tırnak aralarına zulalanmış işkencelerim harekeye yatmış zarflarım ve pullarım var benim imzasız şikayet dilekçelerim yalan yanlış bilgilerim tarihlerim özlemlerim mahzenlerde lingo lingo cahil şarap şişelerim lay lay lomlarım boş vermelerim adam sendelerim bir yana ölülerim var benim ölülerim senden benden diri yaşayan ölülerim! (ORADA BİR KÖY VAR UZAKTA...)
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © cemal kıran, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |