Konuş ki seni göreyim. -Aristoteles |
|
||||||||||
|
Biliyor musun, bebeğim? Bu sene okula başlayacaktın Yaşıtların gibi koşup oynayacaktın Belki okulun ilk günü korkup ağlayacak Belki de öğretmenini, arkadaşlarını çok sevip Çabucak alışacaktın Saçlarını iki örgü yapıp Sırtına çantanı takıp Seni dualarımla, okuluna yollayacaktım Akşam işten eve koşarak gelip Sana güzel yemekler, hazırlayacaktım Okuldan geldiğinde, bana öğrendiklerini anlatacaktın Okumayı söktüğünde sevinçle koşup Bana bir şeyler okuyacaktın Karneni aldığın gün gururla getirip bana sunacaktın Bense alnına bir buse koyup seni kutlayacaktım İlerde büyük adam olacaktın Belki doktor olup hayat kurtaracak Belki de mühendis olup, yollar yapacaktın Kep töreninde herkes gibi bende seni ayakta, alkışlayacaktım Evet, bebeğim belki yaşıtların gibi okuyacak büyük adam olacaktın O zaman ben de yaşanmamışlığın değil Yaşadıklarımızın hikayesini yazacaktım Ben yine de yazacağım bebeğim Seni yazacağım Gözlerinin güzelliğini, sevgi dolu yüreğini Verdiğin sonsuz mücadeleyi yazacağım Ve engelleri aştığın gün bir başarı hikayesinin kahramanını yani seni Herkes gibi ben de, ayakta alkışlayacağım Ve ağlayacağım… Didem KARAKIŞ
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © DİDEM KARAKIŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |