..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir önyargýyý yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Ýbrahim Kilik




16 Mart 2008
Su Perisinin Öyküsü (Çayýn Doðuþu)  
Ýbrahim Kilik
Bir varmýþ bir yokmuþ, çok uzak diyarlarda, Kaf Daðý’nýn aþaðýlarýndaki yemyeþil vadilerde, Çia adýnda bir peri kýzý yaþarmýþ. Bu perinin simsiyah saçlarý ve zümrüt yeþili gözleri varmýþ. Çia’nýn ülkesine günlerden bir gün beyaz atlý, mor kaküllü,siyah gözlü bir þehzadenin yolu düþmüþ. Þehzadeyle peri kýzý bir ara göz göze gelmiþler. Ýþte asýl hikâye o andan sonra baþlamýþ. Tutulmuþlar ilk bakýþta birbirlerine


:DHGC:

Bir varmýþ bir yokmuþ, çok uzak diyarlarda, Kaf Daðý’nýn aþaðýlarýndaki yemyeþil vadilerde, Çia adýnda bir peri kýzý yaþarmýþ. Bu perinin simsiyah saçlarý ve zümrüt yeþili gözleri varmýþ. Çia’nýn ülkesine günlerden bir gün beyaz atlý, mor kaküllü,siyah gözlü bir þehzadenin yolu düþmüþ. Þehzadeyle peri kýzý bir ara göz göze gelmiþler. Ýþte asýl hikâye o andan sonra baþlamýþ. Tutulmuþlar ilk bakýþta birbirlerine…

Þehzade hemen atýndan inmiþ. Çia’ya þiirler okumuþ, þarkýlar söylemiþ. “Benim eþim olmaný, benimle ülkeme gelip sarayýmýn ve ülkemin prensesi olmaný diliyorum, ey güzel kokulu, güzel gözlü Çia!” demiþ. Çia da onu sevmiþ sevmesine, peri yüreðinde yer etmiþ þehzade. Lakin Çia’nýn yurdunu terk etmesi imkansýzmýþ. Eðer ülkesinden ayrýlýrsa, yaþama hakký elinden alýnýr, ölümsüzlük özelliði kaybolurmuþ.

Þehzadeye “ben de seni sevdim; ama seninle gelmem imkansýz. Çünkü, ben bir periyim ülkemi terk edersem, bu iklimden ayrýlýrsam, yaþama hakkým yok olur, ölürüm. Yine bensiz kalýrsýn, iyisi mi sen ülkene dön, aþkýmýz yüreklerimizde yaþasýn.”demiþ.


Demiþ; ama ne mümkün þehzadeyi ikna etmek. Þehzade, “ya benimle gelirsin, ya da ben ülkemden vazgeçer, burada seninle kalýrým.”demiþ. Çia þehzadeye þunlarý söylemiþ: “her ikisi de çok zor. Ben buradan ayrýlamam, senin de burada kalmana periler padiþahý izin vermez.”

O zaman þehzade, “öyleyse, buralarda bir yerlerde gizlenip, geceleri buluþmaya ne dersin?”demiþ Çia’ya. Çia aþkýna ve þehzadenin ýsrarlarýna yenik düþmüþ. Kabul etmiþ þehzadenin ülkesinde kalýp gizlenmesini.

Artýk, þehzade gündüzleri Çia’nýn gösterdiði sýk koruluklarda gizleniyor, el ayak çekildikten sonra saklandýðý yerden çýkýyor, Çia’ya koþuyormuþ. Günler gelip geçiyor, her gece Çia’yla þehzade buluþuyor hasret gideriyormuþ. Her buluþmada yüreklerindeki ateþ daha da þiddetleniyormuþ.

Yine bir buluþma gecesinde sabaha karþý uyuya kalmýþlar. Sabah olunca uyanmýþlar. Uyanmýþlar uyanmasýna da sýrlarý ifþa olmuþ.

Bu durum periler padiþahýný çok kýzdýrmýþ. Derhal mahkeme konseyi kurulmuþ, yargýlama baþlamýþ. Çia’yla þehzade sürgüne mahkum edilmiþler. Bu sürgün aslýnda ölümle eþdeðer bir sürgünmüþ. Çünkü, Çia’nýn ülkesini terk etmesi onun ölümüne, onun ölümü de þehzadenin ölümden beter duruma düþmesine neden olacakmýþ.

Çaresiz verilen cezaya razý olmuþlar. En azýndan, birlikte bir süre daha mutlu olacaðýz diye birbirlerini teselli etmiþler.

Sonra, birlikte þehzadenin atýna binip baþka ülkelere kanat açmýþlar.

Daha Çia’nýn ülkesinin topraklarý biter bitmez, Çia’nýn bedeni erimeye baþlamýþ. Þehzade çaresiz, Çia’yý kucaðýna almýþ; ama Çia eriyip gitmiþ kollarýnda. Þehzadenin elinde sadece Çia’nýn aþk dolu yüreði kalmýþ. Olduðu yere yýðýlmýþ þehzade, hýçkýra hýçkýra aðlamaya baþlamýþ. Göz yaþlarý avuçlarýnda Çia’nýn yüreðini sulamýþ. Çia’nýn yüreðinden yeþil yapraklý hoþ usareli bir fidan meydana gelmiþ, þehzadenin avuçlarýnda. Þehzade Çia’nýn yüreðinden oluþan fidaný oracýkta dikmiþ topraða. Kendisi de orda can vermiþ, toprak olmuþ. Çia’nýn ve þehzadenin yüreði o fidanda yaþamýþlar ve bugüne kadar tek yürek olup gelmiþler. O fidanýn yapraklarý derlenip , fýrýnlanýnca ve suyu görünce, iki sevgilinin yüreklerindeki sevgiyi canlandýrýp kan renginde su perisine dönüþmüþ, yani çay olmuþ. Þimdi her çay tiryakisi, Çia’yla þehzadenin sevgisini yudumluyormuþ.
Ankara,11.03.2008 Ýbrahim KÝLÝK





















Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesiz
Gül Mevsimi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Hüzün Hikâyesi
Tâli Bey'in Þefliði
Atýl Bey'in Hayalleri
Akça Kýz
Akça Kýzýn Vedasý
Hava Ayaz mý Ayaz
Üþür Yüreðimde Ýstanbul
Üþüyorum Sen Üþüyorsun Ankara Üþüyor
Gül Esintisi
Karanfil - 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hüznümüz Kahverengi [Þiir]
Arzu 1 [Þiir]
Cin Biberi [Þiir]
Erguvanlar Lâleler [Þiir]
Zaman Dar [Þiir]
Düþ Gülü [Þiir]
Mülteci [Þiir]
Dem Masalý [Þiir]
Çççççççççççççççççççç [Þiir]
Piþmanlýk Bestesi [Þiir]


Ýbrahim Kilik kimdir?

Demlik Güzeli (Namý Diðer Çay) Dilberin gamzeleri. Demliðin dem demleri. Bardakta keklik kaný. Tebessüm huzmeleri. Dostun dosta ikramý. Alýr yürekten gamý. Fincanda türkü söyler. Ýnce bellide mani. Zamanýn gül kurusu Gülde gülþen dokusu. Rehavetten kurtarýr. Pek de þirin doðrusu. Bardaktýr mihmandarý. Herkesin çeker caný. Yalnýz bu kadar deðil. Sohbetlerin mimarý. Ýnce bir gülüþ gibi. Ýçe süzülüþ gibi. Ülfete kapý açar. Kaldýrýr hep uzleti. Ankara,03. 09. 2007 Ýbrahim KÝLÝK

Etkilendiði Yazarlar:
Demlik Güzeli (Namý Diðer Çay)


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýbrahim Kilik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.