..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sırtında elbise yok." -Mevlana
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Sürrealizm > Haşim Gökçek

23 Mart 2008
. Adem .  
Haşim Gökçek
parmakları direksiyonu kavrarken, tırnak aralarında beyaz zerrecikler göze çarpıyordu.

:BBJJ:
Elleri o kadar hafif ve inceydi ki, acemi olduğu izlenimi uyandırmıştı bende.
Yarı eğik arabaya bakarak,"tamam abi. Bir deneme turu atıp geleyim. İstersen buyur birlikte bakalım."Sürücü koltuğuna oturdu. Ben yanına geçtim.Ağır ama alışık hareketlerle arabayı
çalıştırdı.Tırnaklarının arası siyah yağ ile kapanmıştı.
Direksiyondaki parmakları ,ince dallar gibiydi. Gözleri yola bakarken , küs ama zorunluymuş gibi bakıyordu.
Ben de ona uyarak yola yöneldim .bir süre sonra
Ona bakmak istedim. Ama başımı çeviremiyordum. Gözlerim yola takılmıştı.Yol birden renk degiştirdi .
Beyaz çizgiler kayboldu önce.Duvarlar oluşmaya başladığında bağırmak istedim. Sesim onun sesi gibi
çıkıyordu. Ne kadar bağırmak istesem,onun sesini taklit ediyordum. Duvarlar izbe yerlerden ayaklanıp gelmişlerdi adeta. İçlerinden geçerken yoğun bir sessizlik oluşuyordu.Tırnak aralarım siyahlaşırken
Üstümdeki elbise, koyu mavi, yer yer kirden kararmış tamirci elbisesine dönüşmüştü.Arabayı
süren bendim artık... Her duvarın önünde ağlayan bir çocuk vardı.Araba kiminin uzağından, kiminin yanından geçiyordu. çarpma sesi yoktu. İçlerinden geçiyordum duvarların. Çocuk, her geçtiğimde biraz daha büyüyordu. Ağlaması azalıyor, yeni bir duvarda yüzü yere daha çok eğiliyordu. Eğildikçe duvarların azameti artıyor, ulaşılmaz yükseklikler kazanıyorlardı.
Yağ ve pas kokusu her yana sinmişti. Hiç bir duvar birbirine benzemiyordu. Kimi simsiyah, kimi yer yer
beyazlığını korumuştu.

Arabayı durdurduğumda son duvarın içindeydim.
Onu gördüğümde, tırnaklarıyla duvarı telaşlı çabuk eşelemeye çalışıyordu. Her kopan parçadaki beyazlıklar görünür görünmez siyahlaşıyor, siyahlaştıkça hızlanıyordu elleri. Bir daha... Bir daha... Arabayı farkettiğinde koşar adım geldi. Mahcup ve utangaç bakışlarla ; " abi bir tur daha atalım sonra gidersin. " "Usta sensin" dedim. Sürücü koltuğuna geçti. Parmakları direksiyonu kavrarken, tırnak aralarında beyaz zerrecikler göze çarpıyordu.

TAMİRCİ KALFASI ADEM KARDEŞİME...

1998

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın sürrealizm kümesinde bulunan diğer yazıları...
Muşamba
Biliyorum Ellerim Ağlayacak

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Tamlamalar - Işık - [Şiir]
Dair - En - [Şiir]
Bu Şehrin Üzerine Dökülen Şiir - 4 [Şiir]
Erte [Şiir]
Buluta Asılan Adam [Şiir]
Dokuz [Şiir]
Anahtar [Şiir]
Bir İki Üç [Şiir]
Dair - Kül ve Toz Üzerine - [Şiir]
Giderken [Şiir]

Haşim Gökçek kimdir?

düşdenizine. . .

Etkilendiği Yazarlar:
?

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Haşim Gökçek, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.