"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sırtında elbise yok." -Mevlana |
|
||||||||||
|
Elini uzattı .selamlaştık. söz verdiği gibi , " bana ait " dediği düşlerini gezdirecekti. Gülümsemesini hiç bozmadan elimi kavradı. Yolculuğumuz başlamıştı. Ev sahibi sevecenliğini buzdan gülüşle devamlı örseliyordu. Ayaklarımızın altı saydamlaşmaya başladığında ürküntüm tarifsizdi. Düşlerinin içindeydik. Yükselmekle alçalmak anlamını yitirmeye başlamıştı duyularımda. Ölçü dışı silüetti gözümün görebildiği. Her yer talan edilmiş gibiydi. Görünenler tam değildi. Kimi de ucube fazlalıkları olan bilinmedik varlıklardı. Her görünene birer birer dokunuyor, onların önceki hallerini özlemle anlatıyor, anlattıkça buzdan gülüşü daha katılaşıyordu. Katılık gülüşünden gözlerine, daha sonra avuç içlerine yayılıyordu. Sıkıca tuttuğum avuçlarına... Kıyıda kalmış, gözden uzak masum duruşları her gördüğünde, buzdan katılık coşkulu haykırışlarının altında erimeye başlıyordu. Abartılı haykırışlar da çok geçmeden buzlaşıyor, anlamsızlaşıyordu. Üşüyordum. Ellerim dışında tüm bedenim üşüyordu.Onlar buzdan bir ateşin içindeydiler. iki elimi birden kendi ellerine yapıştırmıştı.Tek kararlılık ellerindeydi. gülüşü, bakışları her an yıkılmaya hazır yorgunluklardı. Bakışlarını yüzümde tutarak her görüneni anlamlandırıyor, anlattıkça gözleri gözlerimde duygu yoğunluğumu yakalamaya çalışıyordu. anlatısını sürdürüyor, bir yandan da geleceğinin fotoğraflarını ışımalara yapıştırıyordu.Gelecekteki fotoğrafların her birinde cılız da olsa ışımalar ses tonunu gizemli yapıyordu. Fotoğrafların içinden birinde bir çift el gösterdi gülümseyerek. Benim ellerimdi... Geleceğe ait fotoğrafta, buzdan damlalar cılız ışımanın içinden süzülerek ellerimden damlıyordu. Son fotoğrafı da yapıştırdı. Geride kalan yıkıntılar , soğuk içe çöküşlerdi fotoğraflarda. Geri dönüş vakti gelmişti. Düşlerinden uzaklaşırken, ellerimden düşen buzdan damlalar ona söylemek istediğim sözcüklere dönüşüyordu. MİNE İÇİN... ( 2001 )
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Haşim Gökçek, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |