..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sırtında elbise yok." -Mevlana
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Sürrealizm > Haşim Gökçek

26 Mart 2008
Biliyorum Ellerim Ağlayacak  
Haşim Gökçek
düşlerinden uzaklaşırken, ellerimden düşen buzdan damlalar ona söylemek istediğim sözcüklere dönüşüyordu.

:BCFA:
Gülüşünde garip bir kararlılık vardı. Bu gülüşüyle karşıladı beni.
Elini uzattı .selamlaştık. söz verdiği gibi , " bana ait " dediği düşlerini gezdirecekti.
Gülümsemesini hiç bozmadan elimi kavradı. Yolculuğumuz başlamıştı.
Ev sahibi sevecenliğini buzdan gülüşle devamlı örseliyordu.
Ayaklarımızın altı saydamlaşmaya başladığında ürküntüm tarifsizdi. Düşlerinin içindeydik.
Yükselmekle alçalmak anlamını yitirmeye başlamıştı duyularımda.
Ölçü dışı silüetti gözümün görebildiği.
Her yer talan edilmiş gibiydi. Görünenler tam değildi. Kimi de ucube fazlalıkları olan
bilinmedik varlıklardı. Her görünene birer birer dokunuyor, onların önceki hallerini özlemle anlatıyor,
anlattıkça buzdan gülüşü daha katılaşıyordu. Katılık gülüşünden gözlerine, daha sonra
avuç içlerine yayılıyordu. Sıkıca tuttuğum avuçlarına...
Kıyıda kalmış, gözden uzak masum duruşları her gördüğünde, buzdan katılık coşkulu haykırışlarının
altında erimeye başlıyordu. Abartılı haykırışlar da çok geçmeden buzlaşıyor, anlamsızlaşıyordu.
Üşüyordum. Ellerim dışında tüm bedenim üşüyordu.Onlar buzdan bir ateşin içindeydiler. iki elimi birden
kendi ellerine yapıştırmıştı.Tek kararlılık ellerindeydi. gülüşü, bakışları her an yıkılmaya hazır yorgunluklardı.
Bakışlarını yüzümde tutarak her görüneni anlamlandırıyor, anlattıkça gözleri gözlerimde
duygu yoğunluğumu yakalamaya çalışıyordu.
anlatısını sürdürüyor,
bir yandan da geleceğinin fotoğraflarını ışımalara yapıştırıyordu.Gelecekteki fotoğrafların her birinde
cılız da olsa ışımalar ses tonunu gizemli yapıyordu.
Fotoğrafların içinden birinde bir çift el gösterdi gülümseyerek. Benim ellerimdi...
Geleceğe ait fotoğrafta, buzdan damlalar cılız ışımanın içinden süzülerek ellerimden damlıyordu.
Son fotoğrafı da yapıştırdı. Geride kalan yıkıntılar , soğuk içe çöküşlerdi fotoğraflarda.
Geri dönüş vakti gelmişti. Düşlerinden uzaklaşırken, ellerimden düşen buzdan damlalar
ona söylemek istediğim sözcüklere dönüşüyordu.

MİNE İÇİN... ( 2001 )

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın sürrealizm kümesinde bulunan diğer yazıları...
Muşamba
. Adem .

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Tamlamalar - Işık - [Şiir]
Dair - En - [Şiir]
Bu Şehrin Üzerine Dökülen Şiir - 4 [Şiir]
Erte [Şiir]
Buluta Asılan Adam [Şiir]
Dokuz [Şiir]
Anahtar [Şiir]
Bir İki Üç [Şiir]
Dair - Kül ve Toz Üzerine - [Şiir]
Giderken [Şiir]

Haşim Gökçek kimdir?

düşdenizine. . .

Etkilendiği Yazarlar:
?

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Haşim Gökçek, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.