Tarihten öğreniyoruz ki tarihten hiçbir şey öğrenmiyoruz. -Hegel |
|
||||||||||
|
Sevmenin inanmakla eş değer olduğunu Bilir misin ? Suçlamanın kolay, affetmenin erdem olduğunu Bilir misin? Aşağılamanın hoşgörüsüzlüğünün dışa vurumu olduğunu Bilir misin? Güvensizliğinin aslında sevgisizliğini anlattığını Nereden bileceksin Sen hiç sen Sen hiç özgür Olamadın ki… Sen hiç ateş çemberiyle sarılmadın Nefreti görmedin ki… Hayat kolaydı senin için Benim de kolay olduğumu sandın Yanıldın ! Zoru görünce korkup kaçan sen Mücadeleci ve cesur olan, Seni gözünde büyüten Başka yüreklerde seni arayan Bendim. Seni hak ettiğinden değerli kılan, Yaşanamamış olmadan dı. Şimdi biliyorum ki, Yaşanmış olsan, Giden sen değil ben olacaktım. Çevresel etkenler sonucunda yarım kalan ilişkiler sonrasında, kişiler kendi gerçekliklerinden farklı görülür. Ve bu farklı görüş; karşınızdaki kişinin hak ettiğinden daha değerli olduğunu ve kaybettiğinizi düşündürür. Oysa, sevginin inanmak ve güvenmek olduğunu ve böylece çoğalabileceğini, aslında ilişkinin yarım kalmasının çevresel etkenlerden değil de, iki kişinin birbirine olan inanç, güven ve mücadele yoksunluğundan olduğunu fark edemez çoğu kişi. Güvenin ve inancın olmadığı ilişki bir gün bitmeye mahkumdur. Hayal ARAR – 20.06.2008
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hayal Arar, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |