Güzellik her yerde karşılaşılan bir konuktur. -Goethe |
|
||||||||||
|
Başka Zamanlar Demek sende kolayını seçtin işin Alıp gidiyorsun başını Yarını olmayan uzaklara Olsun be haydi öyle olsun. Tarih herkesin yüzünü aynı göstermez Bir yanımız tepeden tırnağa hasret Bir yanımız kayıp çürükler içinde Bir yanınız,--- ------- kendini köklerinden söken karayel Nereden bilirdim son kez merhabalaştığımı. Vedalaşmadan çekip gittin Hani fotokopi çektirecektin Bugün mahkemen vardı Kazanan sen olacaktın Akşama lahmacun ayran ısmarlayacaktın. Yine yaptın yapacağını Yoksa üç kuruş masraftan mı kaçtın? Yok ben seni bilirim Sen değil kuruşları Milyon liraları umursamazsın. Bilinmez yerlerden kopan fırtınalar saklı Ürkek bir serçenin çığlığında Ola bildiğince özgür Alabildiğince hesapsız Ah nasıl anlatmalı insanlara Fırtınalardan kaçarken Sağanağa yakalanmaları. Bende kendimi alıp kaçsam mı acep-- -------- Başka zamanlara. Şu kahrolası ayazlara aldırmadan- -----Araladığımdan beri bilinmezliğin kapılarını Derinlik sevdası konuğu oldu gözlerimin-- ----------Eh pekte uzun sürmez hani belki ardından bende gelirim. Ayaklarım kaçak gezgini evrenin Dolanır durur hesapta olmayan sularda Avuçlarımın uçurumlarında Mavileri çalınmış çınarlar saklı. Yüreği çökmüş, içi geçmiş derinlerde. Demek yollandın ha Gidiyorsun yarını olmayan yere Yani hoşça kal demeyecek misin? Yani böyle selamsız sabahsız Yani vedalaşmayacak mısın sevdiklerinle. Biliyorum hayli yorgunsun, Taşınmazı taşıdın dünden bu güne Kimseler paylaşmadı yükünü Baba şefkatine muhtaçken baba oldun kardeşlerine. Ve bazen en ağır tokadını yedin büyük olmanın. Varsın başlangıçlar içlene dursun ardından Kaç olasılık kaldı ki denenmemişten geriye. Görüyor musun? - diyemiyorum Şimdi güneş başladı senin bıraktığın yerden. Zemheriye inat ısıtmaya yürekleri. Yaptıklarının içinde saklı yapamadıkların Yıllardır koç la bıçak arasında durdu boynun Kim olumsuz bir şey yapsa Kurbanı sen olacaktın. Haklısın taşınamazdı bu sokak kamburu Simdi son virajlarındasın kusursuz kaçışların Bir daha dönüşü yok zamana düştün Gayrı ardından dolu gözler dökülür her dokunuşta…… İrfan kılıç kayanın anısına 22 şubat 2006 Abdullah Oral
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © abdullah oral, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |