İnsan özgür doğar, ama her yanı zincire vurulmuştur. -Rouesseau |
|
||||||||||
|
Bu mektup senin Yasak savmak etiğin İşte arpalık haritan, Arpa aşkın hortum tutkun Hafif haşırtı patırtı Biraz hışırtı panik Bir zil aksama Al bas gaz Yetim hakkı hesap-kitap Mecaza yağdanlık sık damarı çatlamış arsız aymaz hırsız uçsuz bucaksız yağma utkun taktik şaşırtı yapay çarpıntı yek yel toparlama tam gaz has kredi mama git umursama yağlan gıcırdama -Sendeyim Sahip, al bak işte arpalığın fermanı Haberlemeye elçiyim seni dizimin dermanı Seyyahlandım dön-dolandım deryayı devranı Umursa Sahip, arpalık mahzun, ve sana nasip! -Mektubun Muhatabına; (… müsveddeyi, temize çekme…) “Bu mektup senin damarı çatlamış arsız Yasak savmak etiğin aymaz hırsız İşte arpalık haritan, uçsuz bucaksız Arpa aşkın hortum tutkun yağma utkun Hafif haşırtı-patırtı taktik şaşırtı Biraz hışırtı panik yapay çarpıntı Bir zil aksama yek yel toparlama Al bas gaz tam gaz has kredi mama Yetim hakkı hesap-kitap git umursama Mecaza yağdanlık sık yağlan gıcırdama (…buraya kadar temize/yazıla …) -Bunun bir ucu açık, arpalıksa hep cazip,sıcacık … Buna daha nasıl kimler ve de neler yazmalı?! Mektup ağzım/dilim/benim olmalı apaçık Sahip’e yazmalı; alana sormalı, oraya taşıyanı?! Müjdat Eraslan.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Müjdat Eraslan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |