Mermere sıkışmış bir melek gördüm ve onu özgürlüğüne kavuştuncaya dek mermeri oydum -Mikelanjelo |
|
||||||||||
|
fiyonklarla süslenmiş yalnız ve çok yaşlı, terk edilen o roman karakterleri gibi ölümcül ve ihtiraslı bir salgın hastalık taşıyor ayrılık... yüzyıllardır annemin nefesiyle buğulanmış bir şehrin camına parmaklarımla adımızı çizmeye çalışmışım meğer sevgilim! bazen gasp edilmişiz, patika yollarımızı yakmışlar çoğu zaman bazen de kapalı çarşılarımız ihtilal ağlamış... şimdi ise farkındayım hep, hep cevapsız kalanların! yanaklarıma sıçrayan dudaklarının dudaklarıma bulaşan asfalt dökülmemiş bir karayolu kadar masum alnının neden yoksul bir aşkın ortasında çok aciz bir azınlık kaldığımızın- her şeyin, her şeyin farkındayım. tüm cecapsız kalanların... artık parmaklarım da ağlamaklı ölümde ölümlü artık-biliyorum! ve terk edilen o roman karakterleri gibi yüreğimde ki nüfus patlamasına aldırmaksızın kan revan içinde -sanki bir eskirim düellosunda parçalanmışım gibi- -sanki o buğulu camı ben yumruklamışım da dağılmışız suçluluğuyla- kalabalık ağlıyorum... Neden ayrıldık? şimdi her sabah ayna da kendini yumruklayan kendini yok eden toplumun ritüellerine aykırı küfürler ağlayan tek kişilik susan sonra sonra bir daha susup aynayı bir daha yumruklayan bir sicilim... ve ne zaman gözüm bir neştere dalsa; mahallede ki siren sesleri çoğalıyor! bir maestro daha ölüyor! Evet, bu benim suçum... balkondan aşşağı kendimi sarkıtarak, alayına küfredip çığlık atasım geliyor! Ölüm! ,, fiyonklarla süslenmiş çok yalnız ve yaslı bir istiklal çoğunluğuydu... adın sağanak yağmurdu senin sevgilim! kendimi hışmından korumak için sığındım; kapalı çarşı gözlerin dalgakıran dudakların ve ölümü dahi ölümlü kılan seyyar satıcı saçların vardı! Kokun etime aykırı, günlerden bir istiklal ayrılığıydı! Kalbimde ki nüfus patlamasına aldırmaksızın, en çoğul halimle sevmiştim seni... ve şimdi, şimdi unutmaya çalışmak adını bana gerekli kılınan bir kalp nakli gibi...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © rahman yıldız, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |