Yaşamın tanımı yoktur. -Halikarnas Balıkçısı |
|
||||||||||
|
Biraz daha yalnızlaşıyorum, biraz daha özlüyorum gerçek yaşamı Her gün bir yenisi ekleniyor yazılarıma, yazılarımın içindeki yalnızlığa… Biraz daha kopuyorum hayattan, insanlardan, en önemlisi yaşamaktan. Hayat; ne mucizelerle dolu, ne kalabalık bir kavram Her gün yeni bir şey katıyor bize, tatlı veya acı Her gün biraz daha olgunlaştırıyor bizi, iyi veya kötü Ama o acımasızlığını hiç kaybetmiyor; hayat acımasız… Hayat öyle şeyler sundu ki bana, Üstünden kalkamayacağım, belki de öyle sandığım Birçok kötü yaşanmışlıklar hediye etti bana Omzumda taşıyamayacağım tonlarca yük Birçok gözyaşı bıraktı bana İşte bende bu yüzden herkes gibi diyorum yaa Hayat gerçekten acımasız aynı insanlar gibi… Yaşamak; her şeyi kendin karar veriyorsun gibi gözükür Ama öyle değildir, sadece biz adını öyle koymuşuzdur, Çünkü biraz olsun sırtımızdan yük atmak isteriz Ve bahanelerle hayatın içindeki yaşamımızı sürdürürüz… Yaşamak o kadar güzel, heyecan vericidir ki Her anı dolu dolu yaşamak istersin Ama bazen o kadar kötü ki İsyan edersin yaşadığın her saniyeye Mutlu kalmanın yolunu bulmak o kadar zordur ki Herkes onun peşinden koşar Ama onu yakalamak imkânsızdır oysa Sadece bom boş umutlarla koşarız ardından, bir umutla İşte bende bu yüzden diyorum ya herkes gibi yalan bir umutla Yaşamak güzeldir… Yaşadığımız hayatta kim yalnız değil ki Kim yaşayabilir ki ufakta olsa bir umut beslemeden Çünkü her şey kurduğumuz hayaller gibi sadece Mutlu olmak, huzuru yakalamak sadece hayalden ibaret Kim yakalayabilmiş ki gerçek mutluluğu Kim diyebilir ki ben gerçekten huzurluyum Kim bu yalan dünyada yaşayarak huzuru bulmuş ki, Yaptığımız tek şey; umutsuz ümitler peşinde Ufak bir mutluluk bekleyerek hayaller kurmak İşte yaşamanın tek gideri bu, hayal kurmak, sadece hayal…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Eylem, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |