Her gün yeniden doğmalı. -Yunus Emre |
|
||||||||||
|
Şu yeni yıl meselesini oldum olası anlayamamışımdır. Neden kutlanır onu da çözemem. Ama galiba şu her zamanki batı ve Avrupalaşma sevdasından olabilir. Nedense hep yeni yılın , bize yeni güzel şeyler getirmesinin ümidini, hep içimizde yaşarız.. Yeni dilekler, hep ayni sözler..:) ..Geçmişi geçmişte bırakıp ,hayatımızda sadece güzel şeylerin olmasını dileriz.. Yeni yıl Hıristiyanların eğlencesi. Bize ne telaşından onu anlamıyorum. Bizdeki bu eğlence sevdası kendi dini bayramlarımızda neden olmuyor da; ya da bizim kutlu doğum haftamızı kimse umursamazken iş yeni yıla gelince hoppala eğlenceleri neden yaparız? Hani Çarşamba gecesi saat 12:00’da her şey düzelecek ya.Perşembe sabahı uyandığımızda ekonomik sorunlar ortadan kalkacak,içimizde gelecek kaygısı bitecek,maaşlarımıza zam gelip halkımız daha rahat yaşayacak ya.Mesela İsrail imana gelecek,Amerika o zalim elini ensemizden çekecek,çocuklarımız okuyacak ya.. Bütün sorunlarımız bitecek, işsiz kalanların işi olacak, gençlerimizi 3 saate mahkûm eden ve senelerin emeğini birkaç saate sığdıran sistem düzelecek ya. Kış şartlarına ayak uyduran Ağrı’lı MEHMET artık küllerden kalan kömür tozu ve parçalarını evine götürmeden evine gittiğinde sıcacık karşılanacak ya. Yaşıtları gibi okuyup istediği üniversiteye gidecek. Aile içi şiddet dinecek. İnsanımız bir anda İMAN’a gelecek mesela. Küçük çocuklar kaybolup sonra parçaları sandıktan veya çöp kutularından çıkmayacak ya. Evlerini geçindirmek için bir çorba pişirmek için kara kara düşünen analarımız yemekteyiz programındaki gibi çeşit çeşit yemekler pişirip sonrada kalanını acımadan dökecek ya. Etrafımı inceliyorum, gazeteleri, tv’yi seyrediyorum. Acaba biz gerçekten aynı coğrafyada mı yaşıyoruz demekten kendimi alamıyorum. Esnafların telaşını anlıyorum. Onlar sadece kazanç amaçlı vitrin süsleyip bu olayı kendi ekmek kapısı yapmaya uğraşıyorlar. Ama bize ne oluyor ki? Peki bir an durup düşünürsek ,yeni yıldan ne bekliyoruz?Neden yeni bir yılı bekliyoruz bir şeylerin değişmesi için..? Bir yerde neyi çözemiyoruz?..Hayat sessizce akıp giderken biz neden gürültü koparıyoruz?Peki mutlu muyuz..? Mutluluk olduğumuzda dış dünyamızla bağımız daha sağlıklı olmuyor mu..? Eğer zengin olursak paramızı olursa mı mutlu oluruz. Bence önce sağlıklı olmamız ve sağlıklı düşünmemiz lazım. Ve en önemlisi de Allah’a inancımızı yitirmememiz lazım. O zaman bir şeyler yoluna girer. Kendimize ve başkalarına saygıdan başlamalıyız.1 Ocak’ta bir şey değişmez maalesef. Mesela bu sene gelin birlikte başka bir şey deneyelim diyorum... Madem umudumuz ve başlangıcımız tarihin değişimine bağlı. Bari bu tarihte bir şeyler yapalım. Kendi kendimizle barış içinde yaşayalım... Eğer kendimizle barış içinde olursak ve bunu her birimiz yaparsak hayatımızda,dünyada ve içimizde ilk başta savaş yaşamayız.. Egomuzla başkalarına bir şeyler kanıtlamak yerine , sadece yargılamadan her insanı sadece insan olduğu için kabullenmeliyiz.. Hayatımız çok daha huzurlu olur.Paramız azda olsa, yaşamımızda olan her şeyin değerini anlar ve YARADANA şükrederiz...O zaman yeni bir tarihle deneyelim bunları.İlk başta kendimizle barış içinde yaşamaya hazır mıyız?.. HAYIRLI SENELER BİZİMLE OLUR UMARIM… BİRDE TÜM SEVENLERİN KAVUŞMASI DİLEĞİYLE SEVGİLERİMLE.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SELMA BİRCAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |