Dünya hayal gücünün tuvalinden başka birşey değildir. -Henri David Thoreau |
|
||||||||||
|
Kırık sırça bir vazo kaldı biz’likten çıkıp gittiğin o uğursuz kapı önünde ve yüzü yere dökülmüş birkaç lale, zemheri gölgesinde yaşanan bir aşk düşünden geriye... yani senden, yani benden, yani biz’den... - Gitmiştin ! ve nasıl şuursuzdum... Ne kadar çöküp öylece bakakalmıştım o lanet kapının ardından bilmiyordum, tek bildiğim kendime döndüğümde kucağımda boynu bükük birkaç lale olduğuydu ve parça parça bir vazo hemen önümde... -Vazo ? düğüm düğüm boğazım... - Vazo mu ? ellerimde benden bağımsız bir titreme...ahh öyle üzgündüm o vazo için , öyle üzgündüm ki...Üzgün mü ! Ne saçmalıyordum ? Bir vazo nasıl bu kadar önemli olabilirdi ki o an ? İçimde huzursuz bir kıpırdama...Cam bir vazoydu alttarafı işte ! Peki, peki ya o kahredici paramparçalığı... - Pa-ram-par-ça ! Başım dönüyordu, kara bulutlar dönüyordu, iç’ime baktım vazo’ya bakar gibi, vazo’ya baktım sonra iç’ime bakar gibi, derin derin baktım gören gözlerle...Paramparçaydı... Tarifsiz acılı bir soluk göğsümün kafesinde, - bırak diyordum bırak, daha nekadar tutabilirsin ki onu içinde - boşluk duygusu düşer gibi uçurumdan öncesi ve yolunu bulam bir çığlık dudaklarımda patlayan sonrası... Sağır olmuştum sesimden yada duymamak için inkarı seçiyordum... Bir kapı çarpıyordu sesimde, bir vazo kırılıyordu...Kucağımda laleler... -Ve ağlıyordum işte daha önce hiç ağlamamış gibi, ağlıyordum işte gözyaşımda boğulur gibi... Ne kadar sürmüştü bu buhran ve benden , içimden geriye ne kalmıştı bilmiyordum, tek bildiğim kendime döndüğümde kucağımda parça parça sırça bir vazo olduğuydu ve boynu bükük birkaç lale hemen önümde... -GİTMİŞTİN işte !...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Elif Bitengül, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |