Güzellik her yerde karşılaşılan bir konuktur. -Goethe |
|
||||||||||
|
Hastalıklı bir sonbahar sabahındayım..martılar Arap saçına dönmüş anılarımı uyandırdılar Meğer ne kadar şiirsizmişim.. hatta boynu bükük acılarımın kipleri bile var Kış uykusuna yattı şimdilerde dudaklar Söylenilmeyenlere zırhlanmışlar Şiirim bitmiş benim şiirsizim! Hani..en çok da hissiz! Salla pati büyüyemeyen bünye Alışkın sömürgesiz aşkları yenmeye Kış uykusuna yattı şimdilerde dudaklar Kıpırtısız kışkırtıcı susuz susuşlarıyla esas duruştalar Şiirsizim ben!..ama en çok da kafiyesiz! Hani..çaydanlığın olmazsa olmazı demliksiz O çok sevdiğin sigarana bile kimliksizim Bilmişliğine ayıracak bir kaç kelime dilsiz Bitmişliğin bile apayrı olmalıydı senin.."kısmetsizim" Ama en çok da şiirsiz! Keşke kimselerin yerleşemediği yerleşkelerimde avutsaydım seni Ne de yakışırdın siyah-beyaz evciliklerime yani.. Ne tuhaf!bak kaybede kaybede buldum kısmetimi Mamafih bulunduğunda bana verdiğin aşk tarifinde kaybetmek seni Ne acı! Suni buluşmalarda tetikletilen arzular Bencilliğin sisinde aralanan "fakat" lar Beni bunlara emanet edip de savrulmak Bu nasıl bir sancı! Hangi nehrin akıttığısın Hangi bağ bozumunun şarabısın İşte ..gel gör kiii şimdilerde şiirsizim,kanı çekilmiş,bitmiş..keyifsiz Mülteci düşlerinin dürtüklemeleriyle sindirilmiş Kırık aynaların sırrında ama en çok da şiirsiz! Kış uykusunda şimdilerde dudaklar.. Kalbimde ölen biri var.. Cesetsiz cenazem var Ölen ama namazı kılınmayan renksiz,kokusuz, kıpırtısız, a(r)tmayan, değişmeyen,bulunabilen veya bulunamayan bir naaş yatıyor.. içimin en iç-ten(sel) yanlarında. Ruhuna okunabilecek en önsöz; Ruhumun kabuklarını soyana zarlarını asla ellettirmem!.. ekilemeyecek çekirdeklerimin mezarı kalbimde cenazesiz bir ceset var! gömdüğüm sandığım gözyaşlarım sensizlik cumhuriyetinin rüzgarlarıyla sürükleniyor yüzüme artık unutulmaya yüz tutmuş aşkların aşığıyım en kırılgan yarasıyım dokunma bana! sakın! Evcil pişmanlıklarıma değdiğin an parmaklıksız gözyaşlarıma senin nehrin bile karışamaz! beni yas tutarken tutma! Önce kayboldum arkamda kalan küçük şehirden sonra.. Sonra boğuldum İstanbulun ağır kokan sevda masallarında Parçayım artık..paramparça!Filizlenmemiş aşklara sulandım Sen yüreğime kardığım Gözlerime sardığım Bekleme sakın!Vuslat yok bu şiirin son mısrasında Özendim hep kapılarını açık tutan bezirganbaşına Israrla sobelendim ben en köşe başlarında Pişmanlıklarımı 7 taş misali devire devire yaşadım Öyle ya!Annem "yemek hazır" deyip çağıracaktı oyunun sonunda Sessiz saklambaçların zehirli heyecanlarıyla Serseri kuşatmaların altında Fırlattım tüm renklerimi çırılçıplak kaldım "simsiyaha" Hastalıklı bir sonbahar gecesindeyim..yağmurlar Kanıma yağabildiklerince yağdılar Meğer ne şiirsizmişim.."kıymetsiz" ama en çok daaa "kısmetsiz" !
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © NiL Türk, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |