..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Taylan Özkan




17 Ocak 2009
Düþ Krokileri  
Taylan Özkan
Böyle olmalýydý hayat diyerek hazýrlanmýþ düþ krokileri bulunuyor yüksek rakýmlý, az bakýmlý evlerde. Hafýzalara kazýnmýþ kaybediþler. Gözaltýnda kaybolmuþ bir kozmetik ürünü hayat. Sürersin, gömersin geçer gider..


:BJFE:
Böyle olmalýydý hayat diyerek hazýrlanmýþ düþ krokileri bulunuyor yüksek rakýmlý, az bakýmlý evlerde. Hafýzalara kazýnmýþ kaybediþler. Gözaltýnda kaybolmuþ bir kozmetik ürünü hayat. Sürersin, gömersin geçer gider..

Bir belediye anonsu köy kentin semalarýnda. Sayýn vatandaþlara önemle arz edilen önemsiz cümleler dalgalanýyor kulaktan kulaða. Kar yaðýyor saçkýrandan muzdarip þehrin parçalý bulutlu saçlarýna. Halký hayattan soðutma cezasý verilmiþ bir mahkum izliyor parmaklýklar ardýnda beyaz þöleni. Pencereyi açýp kollarýný uzatýyor, avuçlarý gökyüzüne selamda. Sevgilinin saçlarý gibi süzülüyor tenine kar taneleri, eriyor tüm hayalleri.

Özgürlüðün tadýný çýkarýyor þehrin italik duruþlu erkekleri kaldýrýmlarda. Oysa yazý gibi yaþam da imlaya gelmez. Düzene sokulan kelime ne derece yapaysa, anlamsýzsa, düzene sokulan insan da öyle. Bordrolarla hizaya geçmiþ mahlukatlarýn oksijen tüketmesi dururken, ineklerin metan gazlarýna takýlarak dünyayý güzelleþtireceðini sanan kilim adamlarý örmeye devam ediyor duvarlarý.

Adres soruyor takým elbisesinin altýna kravatý görünecek þekilde gri süveter giyen ve sýrf bu kýlýktan dolayý beni betimleyeme küstüren adam. Sanki varacaðý adres hayatýnda kelebek etkisi yaratacakmýþ gibi yönlendirilmek istiyor. Oysa her sokak çýkmaz. Çýkarsa hayat olmaz..

Fýrça atýyor ayaklara en kral fetiþist gibi bir ayakkabý boyacýsý. Zevk deðil, ekmek parasý için. Ocaðýna çam aðacý dikmiþler yeni yýlda. Süslemiþler en gerçekçi acýlarla. Yalnýz en üste bir sevda oturtmuþlar hafifletsin diye hüznü. Gece olunca karýsýnýn beleþ bedenine boþaltýyor tüm yorgunluðunu..

Ve bir kadýn yataðýnýn yalnýzlýðýnda düþlüyor sevgilisinin uzak bedenini. Kim bilir kaç alarm erteledi bölünen rüyaya içerleyip. Hep bir kalkýþ saati var düzen adýna, oysa ne uçaktý ne tren, insandý bahsi geçen..

Güneþin tersten doðuþu olacak seninle baþlayan günün sabahý. Kýzýla boyanmýþ denizlerde yakacaðýz özlemden kanser olmuþ hücrelerimizi, alevler yakamoz yapacak. Bir elimizde kahve, diðerinde geçmiþimiz gibi acý çikolatalar. Kahkahalarýmýz delirtecek zamaný. Nasýl da gerçek gibi anlatýyorum aslýnda gerçek olan rüyamý..

Uzun zamandýr rüya görmüyorum. En son piercingli, küpeli bir dede görmüþtüm eksi kýrk dokuzluk bir soðuklukta. Asasýný sallayýp baðýrýyordu; “Kanýmýn özünü hazmedemeden kusmuþlar, yeri gelmiþ ahkam kesip durmuþlar, önce gülmüþ, sonra fesat bakmýþlar.. Yazýk, tüm soysuzluklarýyla soyuma isim olmuþlar.” Ýnsanýn kendi yaþlýlýðýný görmesi ne tuhaf!

Hiç gündüz tarifesi açtýrmadým hayatýmda. Belki de o yüzden yüklü geliyor hüzünler. Yalnýzlýkla piþiriyorum beynimi. Yýllardýr doðum günlerimi hatýrlayan sadece bankalar ve fatura ödediðim kuruluþlar. Bir de göz yaþlarýmdan arta kalanlarla elde edilmiþ bir yaþ pastayý bilinçsizce önüme koyan ve ýsrarla tarih sahnesinden silinmiþ “mutluluk” temennisini beynime matkap gibi sokan ailem. Nice sahte yýllara!

Hayat bir sýnavsa bilmek istiyorum, orta yaþ baþarý puaným kaç? Ýleriki yaþlara adýmlarýmý ne kadar etkiler? Geçmiþim ek puan olarak yansýr mý ruhuma? Þayet manuel ölümü seçersem kadro verilir mi cennet bahçesinde? Yürütmeyi durdurma kararý alýyorum, zaten yürütülecek bir yaný da yok bu saçmalýðýn.

Saçmalýk dedim de, sahi, bu þehirde benden baþka aþýk yok mu, neden erimiyor hala karlar? Ateþsiz aþk mý olur? Her þey de devletten beklenmez ki, daðýtýlan kömürler ne oldu? Yok yok, bahanelerle kendimizi kandýrmayalým. Ýþin doðrusu; Ýki sevgili bir aþk edemedik..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cehennem Baþkalarýdýr
Lümpen Akademisi
Bulantý
Özlüyorum Aþktakal
Bilinçaltýlý Ganyan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kukla [Eleþtiri]


Taylan Özkan kimdir?

Bir yol hikayesinin ilk adýmlarý. .

Etkilendiði Yazarlar:
Sartre, Bukowski


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Taylan Özkan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.