Bu hafifçe kenara itilecek bir roman değil. Daha büyük bir şiddetle uzağa fırlatılmalıdır. -Dorothy Parker |
|
||||||||||
|
BÜYÜMESENİZ OLMAZ MI??? Bir tarafınız zaten hep çocuk ve gözümde hep çocuksunuz. Siz büyüdüğünüzü mü zannediyorsunuz? Öğrenmeseniz şu kirli dünyayı ve insanları. Tanımasanız acıyı ve kederi.Benim diğer yarımsınız.Keşke diğer yarınızda acımasa.. Keşke hep çocuk kalsanız..Oyun oynarken düşünce dizleriniz kanardı ya..Büyüyünce biliyorum ki içiniz kanayacak.Dizleriniz kanasın kalbiniz yerine.. Keşke hiç büyümeseniz; içimde korusam sizi tüm kötülüklerden. Sadece oyuncaklarda kalsa aklınız,yapılan kirli oyunlarda değil.. Düşene yardım ettiğinizde tekmelenmeseniz. Tüm iyi niyetinizi kullanıp insanlık adına bir şeyler yaptığınızda sırtınızdan vurulmasanız. Elinizi uzattığınızda düşene; sıkıca tutup kaldırabilmek için var gücünüzle düşeni....Sizi de düştüğü yere almasa…. Zorda kalınca güçlü görünmek yerine doya doya ağlasanız da; her şey düzelse..Büyüklerin elini gerçekten öpseniz.Gerçekten büyük olanların..El etek öpmek yerine. Zamanı gelince buruşan ellerimizi sıkıca tutsanız. Emek verdiğimiz için; yılların deneyimi için ve ele düştüğümüz için…El ayak tutmayınca iki elle tutsanız. Kahkahalar atarak sarılsanız hayata..Koşabilseniz uçurtmaların peşinden..Bisiklete binseniz düşeceğinizi bile bile.Ama düştüğünüzde ;canınızın darbeler kadar çok acımayacağını bilerek.. İçinize sindirerek öğrenseniz İNSANLIĞI.Yada öğrenmenize ve uygulamanıza fırsat verseler.. Yüreğiniz hala küçük bir çocuk biliyorum. Bana ihtiyacınız hala var.Ama en çok benim size ihtiyacım var.Bencillik mi düşündüğüm?Belki de yalnız ve sizsiz kalmaktan …. Belki düşmenizden değil de düşürülmenizden korkuyorum. Dizleriniz yerine kalbinizin kanamasından, belki sevip te yüreğinizin yaralanmasından… KORKUYORUM... KEŞKE HEP ÇOCUK KALSAYDINIZ;DİZİNİZDEKİ YARAYI EN BÜYÜK ACI SANSAYDINIZ!!!! OĞLUM VE KIZIM İÇİN SELMA BİRCAN GAZETEVAN KÖŞE YAZARI VE EDİTÖRÜ
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SELMA BİRCAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |