Başka dillerle ilgili hiçbir şey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir şey bilmiyorlar. -Goethe |
|
||||||||||
|
Elimi tuttun, sonsuzluğun coğrafyasında kayboldum... *** Gülüşlerin Eflatun, beni serseri akşamların koynunda karşılayan gülüşlerin.. Bu senin sesin Eflatun, senden başkasına sağır kulaklarımda rakseden bu sesti uğruna tüm dünyadan vazgeçtiğim... Ayaklarım ki yolunu yordamını kaybetmiş bir kurt gibi sokulur kuytusuna gövdenin.. Beni tut Eflatun; Senle yürümenin ne demek olduğunu bilmiyorum, düşebilirim... Bu gökyüzü, bu rüzgar varlığının bayramıdır belli ki kurtlar ve kuşlar in ve cin ve tüm kainatın sesi seni tezahürat eder yürek sokaklarımda.. Koş bana Eflatun, yalnızlığımı kucakla.. Aşk ki, gökyüzüne asılı kalmış bir perdedir görünmeyen; Bana bir güneş doğur Eflatun, doğur ki; asılıp gökyüzünün bağrından söküp atayım perdesini, dünya aşkıma bulansın.. Sevdandır hayra alamet tüm düşlerden uyandırıp, sonsuz bir cennetin kapılarını açan arzın orta yerinde.. Ellerini bırak Eflatun, düşsün avuçlarımın orta yerine.. Gülüşün ki singin bir çocuktur gözlerime düşerken; bırak dağılsın gözlerime gözlerin, uğruna ömürler tükettiğim zamanların hatrına.. Adın ki iki hecedir, Ki o iki heceyi ulumak için yaratılan dilim yankılar seni dârıdünyanın kulaklarına.. Sesimi turna geçitlerine bırakıyorum Eflatun, dört bir yana mahlasını bırakmaları için.. Yalnızlığım güngörmez kuşlarına bergüzar.. .. ... Yanımdasın Eflatun Gülüşün, Dokunuşun, Kokun.. Önümüzde bizi kutsayan taptaze bir ilkbahar Bana dokun Eflatun Beni dola saçlarına Yüreğim sahipsiz bir çocuk Çıldırmış bir karanlık uğulduyor hala kulaklarımda Beni al Eflatun Ve bir daha bırakma... Ümit Murat ŞEN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ümit Murat ŞEN , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |