..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
640K bellek herkese yetmelidir. -Bill Gates, 1981
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Birkan ASKAN




3 Eylül 2001
Her geceyi seninle aldattým.  
Biliyormusun,sesini telefonda her duyduðumda gözlerimi kapatýrdým.

Birkan ASKAN


Yaðmur’u seyrediyorum ellerimi iki yanaðýma yaslayýpta. Kolum uyuþuyor. Bu acýyý sonsuza dek içime çekmeliyim. Benim ne içilecek þampanyalarým var kadehlerde. Ne cümle aralarýnda sosyete kesilecek kristal þiþelerim....


:BDFG:
Uzaklýðýný bana ver.Benim aþkýndan baþka yaþayacak kimsem yok. Yapayalnýz anlam kazanmýyor bu kelimeler. Seni yaþamak zamanýn durgunluðunu çalýyor düþlerimden. Uyanýyorum bu sabahta yaðmur var þehrimde. Baþucumda okuduðun en son kitap. Son sayfasýnda senden arta kalan sessizlik aynalara makyajlanýyor.

Yaðmur’u seyrediyorum ellerimi iki yanaðýma yaslayýpta. Kolum uyuþuyor. Bu acýyý sonsuza dek içime çekmeliyim. Benim ne içilecek þampanyalarým var kadehlerde. Ne cümle aralarýnda sosyete kesilecek kristal þiþelerim. Bir ihtiyar sürekli gülüyor odamýn kapýsýný aralayan belirsiz yüzlere. Korkuyorum demek geliyor insanýn içinden. Ýnsanýn içinden bir çaresizliktir çekip gidiyor.

Yalnýzlýðý çiz bana gökyüzünde. Uzak olsun sana. Bana yakýn bildiðin bütün yüreðini tasvirlere taþý. Ýzdüþümlerinde nehirlerin suskunluðu parçalayan anlamlarý kalsýn. Gözyaþlarýnda denizi kýskandýran tuz olsun yaralarýmý hayatým boyunca yakýp kavuran. Öyle gururlu ve maðrur bir ifade ile tut ellerimi. Sohbeti unutan,seviþmeyi rafa kaldýran zamanlarý býrakma uykularýna. Bir tek yalnýzlýðý anlat benden geriye her kalana.

Biliyormusun,sesini telefonda her duyduðumda gözlerimi kapatýrdým. Þimdi akþamlarý iple çekmediðim zamanlarý yalnýz senin gözlerin önünde býraktým. Alýþkanlýksa bu aþký öðret bana. Nefesinle hayata çoðalmayý öyle özlemiþim ki,sensiz düþtüðüm her geceyi yalnýz seninle aldattým.

Biliyorum,aklýma ne geliyorsa sensizliðe ait olan,yazýp geçemiyorum. Duruyorum iki sahipsiz nokta üstüste,gülüyorum,yürüyorum yaðmur var yokluðunda,üç nokta,devamýnda ayaklarýmýn altýný ýsýran asfalt renginde çamura bulanýyorum. Söylemek geliyor içimden,nafile,kendi imlalarýma infaz ediliyorum.

Seni görememek,ellerinin sýcaklýðýný hissedememek kalýyor bana göze aldýðým her okyanus ortasý yalnýzlýðýmda. Bir adada sürklase oluyor yorgun bedenim. Kendimle konuþuyorum. Sustukça seni özlemeyi beceremiyorum. Sevdalarý hatýrlatýyor bana bu þehir kadranýnda kaçýþan sevgili silüetleri. Yakýp bütün geceleri,sana sahip olduðun yoksul hayallerimi býrakýyorum.

Ýnsan içindeki acýyý yalnýzlýðýna mý anlatmalý,yalnýzlýðý anladýðý kadar mý yaþamalý hayata. Dikine sýralanmýþ on demir çubuðun arkasýnda mý yakalamalý avuçlarýna sýðdýramadýðý gökyüzünü. Bulutlarý her gün ayrý yerde mi sýraya koymalý. Her gün ayrý bir yüzle mi karþýlaþmalý.

Ben yapamýyorum sevdiðim. Seni alýp ta bir baþkasýnýn yerine anlatamýyorum. Seni sen olduðun müddetçe seviyorum. Olabildiðince açýk, yaþayabildikçe anlamlý. Bazen kýzýp bu kaos tepkimelerine, öfkemi þehir burjuvalarýnýn aþklarýna fýrlatýyorum. Yazdýðým her þiiri senin kadar beðenmiyorum. Saçlarýný uykusuz gecelerime savuran rüzgarlarý senin kadar bekleyemiyorum.

Ve en büyük lekeyi taþýyorum alnýmda. Aþk. Seni sevdiðim kadar sevemiyorum. Uzun yazmak geliyor çoðu zaman sakladýðýn her mutluluðu. Hüzünleri terkediþini çok iyi biliyorum. Sana aþýk olduðumu bu ritüel platformda daha iyi anlýyorum. Tatile gittiðin günü hatýrlýyorum. Gittiðin günü kendime yas ilan ediyorum. Öyle yalnýzlýk çekmemiþtir yüreðim,böyle sensizlik yaþamamýþtýr bil ki bedenim. Aklýma yokluðunla karýþýk bir sevda masalýydý takýlý kalan. Ne mevsim biterdi suskunlukta ne de þiirlerde seni sevdiðimi anlayamayan.

Sanki koskoca bir yaz bitti.Döndün nihayet. Beni uykudayken yakaladý sonbahar. Eylül saçlarýmý okþadý senin yerine. Eylül sen oldun sevdiðim. Seni unutturamadý yine de bu uykusuzluklar.

Bekle beni,geldiði zaman sabahlar,yaðdýðý zaman aþký anlatan yaðmurlar. Tut ellerimi. Býrakmayacaðým seni.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yüreðime üç kez dokun
Martýlarýn kanatlarýnda sevdim seni
Dokunamasamda sana
Ne demek geliyorsa içimden sana
Aþkýma sözümdür
Özlemek diyorsun bana
Suskunlukla yýkadým yüzümü
Aþk tükenirmi hasret oldukça
Mevsimin getirdiði yaðmursun bana
Çocukluðum sokaktýr benim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir baþka seviyorum seni [Þiir]
Sor beni yaðmurlarýna [Þiir]
Bir [Þiir]
Yaþamam gerek seni [Þiir]
Salýncakta unuttuðum [Þiir]
Bir Bunu Cekip Aldim [Þiir]
Mevsimsiz [Þiir]
Aþk-ý Ýnfaz [Þiir]
Ýstanbul yansýmasý [Þiir]
Bir ihtimaldir sevmek [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Kimse kimseye benzemese de, kimse herkesi biraz kendine benzetir.. /Kimseye benzemem diyen de, aslýnda herkesten çok kimsedir../.O.Auroba /E.Batur /P.Celan /M.Mungan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.