İnsanların arasında yaşadığımız sürece, onları sevelim. -Andre Gide |
|
||||||||||
|
beni tesellisiz bırakarak öyle bir gittin ki avucumun içinden bakakaldım biçare ve adını gitmek koydum senin artık ne zaman kapımdan girsen içeri gidişini beklerdim (didişerek çıkışınla) öyle ya da öyle bir şey işte gözlerinin derinliğine bakışım buruşmuş kenara atılmış bir yorgan şiltesi haline getirirdi beni benim kapılarım kapanırdı gözlerinde seninkiler ardına kadar açıktı sana ama ben görmezdim farkındaydım hiç bilmeyecektim hangi deryalara açıldığını bensiz de olsa deryalarına gitmekti adın kaybolmadım çünkü seni aramak beni bulmaktı her defasında kendi masumiyetimi keşfederdim sözlerinde sözlerinin serinletici sıcaklığında hayat gitmekten ibaretti ardına hiç bakmadan dönüp bir kez bile sanırım en acımasız yanı susmaktı giderken bana söyleyecek hiçbir şey kalmazdı beklemeyi sevecektim acı dolu günahlarla ya da beklemeyi severken hiç beklemeyecektim ne vakit seni beklesem en çok o zaman severdim beklemeyi sevmeyi ise beklemeyi hiç sevmezdim sen dönmemecesine hiç gitmedin içimden her gidişinle bir parça ekledin yüreğime seninle sevdim eski aşklarımdaki nefretleri nefret etmeyi sende unuttum adına gitmek demek adınla gitmek memleketimin mis kokulu bahar havasına seni taşıdım sensiz karşılıksız her yer memleketimdi toprağına dokunduğum sen her yerdin bana ait hiçbir yanın yoktu giderken gelirken de öyleydi çünkü gelmek kadar yakındı gitmelerin ya gözlerin müptelası olduğum gözlerin suskunluğun gösterişsiz manasıydı en temizi susmaktı gözlerinde susamaktı aşka
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Fesih Yeler, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |