İnsanlığı tanımak insanları teker teker tanımaktan kolaydır. -La Rochefoucauld |
|
||||||||||
|
Bir gün mutlu oldum sanma, Ömrümü tüketti dünya. Gerçek değil, yalan amma, Beni benden etti dünya. Düşe kalka ben giderken, Ölmek için daha erken, Yaşamalı böyle derken, Yaşanmadan bitti dünya. Bütün geceler karanlık, Bütün sevgiler bir anlık, Şu gönüle bir yarenlik, Bulamadım gitti dünya. Kiminin ahını aldın, Kiminin ömrünü çaldın, Kime derken, kime kaldın? Sende kimler yitti dünya? Anladım gençlik çağımda, Hiç gül bitmemiş bağımda, Bir ‘Hû’Leylâ’ dudağımda, Eriyen vakitti dünya. Diken oldum her bir güle, Naz ederken gül bülbüle, Yana yana döndüm küle, Artık cana yetti dünya… (‘Hû’Leylâ’ya şiirler)
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ABDURRAHMAN DİKEN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |