"İşimden büyük tat aldığımı söylemeliyim." -John Steinbeck |
|
||||||||||
|
seni yaşamak yalnızlığı çarmığa gererek… yanılsamalardan arınmaktır çıkarak bir savaşın cehenneminden dağıtmaktır ölüm korkusunu çocuk gözlerimde en uzununda, en derininde saymak yeniden yaşamayı yelken açtıkça gönlünün engininde akmak sana bile bile ana kucağı kadar sıcak nefesinin ikliminde dört mevsimi yaşamak sayısız fidanın filizlenmesi gibi çoğalması yaprakların gürleşmesi yeşilin seni yaşamak yarınlara umut dokuyan zamanda uzak bahçelerde fesleğen kokusunda huzuru yakalamak karamsarlığı dağıtmak ruhun saydamlığında susmak yeniden, yeniden konuşmak sıra dışı sevgilerin söylenmemiş sözlerde gizlerine göz olmaktır şükredebilmek güne dolarak evrene dokunarak maviliklere minnetini mutlu günlerin tanrıya duyurmaktır seni yaşamak dostum güneşin tene düşmesidir ağır ağır erimesidir buzullaşmışlığın sahipsiz nehirler gibi, denizlere akarak çoğalmak zamanın döngüsünde toprağa nem salarak görmek solmaya yüz tutmuş gülü öldürmek ölümü seni yaşamak ve yaşatmak dostum o türküyle ‘‘gün gördüm, günler gördüm seni gördüm, şad oldum’’ Müsade Özdemir
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Müsade Özdemir, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |