Müzik söylenemeyeni, ama sessiz de kalınamayanı anlatıyor. -Victor Hugo |
|
||||||||||
|
Sana bahar gelmiş Eteklerinden belli Bileklerin incecik, bileklerin bir tay gibi ufka meyilli Biliyorsun koyar adama Bir yüzü unutup, hatırlayamamanın dehşeti Git şimdi! Bana biraz tırman Sebepsiz… Öp diyecektim Dudakların başka şehir Gel diyecektim Ayakların gâvur kaldırımlarda öylesine yiğit Sus diyecektim Bak! Yine seni söyledim -Oysaki bir çiçektim Ne bana tırmandın Ne de kopardın senden- Git şimdi! Beni kendime bırak Karlı bir yolda biten Üstelik kimsenin fark etmediği Yalnız karanfiller gibi Kokuma aldanan Korkarak, çocukların aymaz çığlıklarından -Aklımda yine senin ayan Ve o yaramazlar daha çocuk Koparsalar da onlara kızamam Ne çocuklara, ne de sana kızacak kadar Bir Çingene’nin ellerinde yitmedim Yani mutluluğa şimdilik mal değilim! Git şimdi! Sana sadece kokumu verdim. Güzel koktun Artık değil Güzel gülüyordun Ayrı bir şehir Zor olacak seni unutmanın keyfi! İki karanfil öldü İnsanlar buna ayrılık der Gerisini sen düşün gayri Yaprağımız esir hepi topu iki santim mesafe -Yaprağımız el yaprağımız ten, benden- Sana bakıyorum dallarım gölge Sen güneşe dönmüşsün yüzünü Aydınlık diyorum Mutluluk işte Çınlıyor kulağım, Sen güneşe büyüdükçe İyi dilekleri unutur insan Ölümü düşününce Affet yaşamak artık lanetin Bu efkâr artık aramızda ki en doğal hadise! Git şimdi! Uzun şiirler can sıkar Okuma! Okumak bu çağda duvar Ve bizim duvarlarımız Almanlarınkine beş basar! Git şimdi! Bana, bizden kalan güzel bir enkaz bırak. Çünkü bizi aynı anda inşa edemez hiçbir aşk!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İnan ARSLANBOĞAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |