Bilmek kadar kuşku duymaktan da zevk alıyorum. -Dante |
|
||||||||||
|
Haberi duymuşsunuzdur: “Sayın seyircilerimiz,artık erkekler de doğum yapabilecek. Bilim adamları erkeklere nakledilecek yapay rahim sayesinde erkekleri de doğurtmaya hazırlanıyor. Bilim adamları şimdi bu konuyu tartışıyor” Meşhur fıkradır: Padişahtan ihsan almak için adamın biri hünerini göstermektedir. 40 metre ileriye bir iğne koyar,elindeki ipliği fırlatır.İplik iğnenin deliğinden geçer. Padişah ve maiyeti şaşırmakla birlikte bu maharetli adama hayran kalırlar. Padişah adamı yanına çağırıp sorar: _Aferin sana der,bu hünerini beğendim.Peki bu hünerini ne kadar sürede kazandın? Adam: _Tam kırk yıl durmadan bu hüneri elde etmek için uğraştım padişahım,der. Padişah adamlarına seslenir: _Bu adama kırk kese altın verin, sonra da kırk kırbaç vurun! Maharetli adam şaşırır: _Padişahım,kırk kese altını anladım da kırk kırbaç vurdurmak neyin nesi? Padişah: _Kırk altın bu gösterdiğin eşsiz hüner için,kırk kırbaç da böyle basit ,böyle faydasız bir şey için kırk yılını ziyan ettiğin için. Bu “doğuran erkekler” haberini(!) izleyince bu fıkra hatırıma geldi.Anlattım. Şimdi bu bilim adamalarına imkansız bir işi başardıkları için “kırk altın” verilmeli, yaratılışları gereği doğurmak kadınlara mahsusken erkekleri doğurtmaya kalktıkları için iyisinden de “kırk kırbaç” vurulmalı. Bilimin geldiği son nokta bu gibi şeyler (hayvan kopyalamak,insan kopyalamak,erkekleri doğurtmak,zavallı tavukları günde 5 kere yumurtlatmak silikonlu göğüsler üretmek, erkeği kadına kadını erkeğe çevirmek ,hormonlu tatsız tuzsuz domatesler üretmek...) olacaksa ben bu bilime-konunun dini,ilmi,felsefi,mizahi... boyutlarının tartışılmasını uzmanlarına bırakarak- soruyoruummm: Nereye ey bilim?!..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © NUH KENİŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |