Dünyada birbirinin eşi ne iki görüş vardır, ne iki saç kılı, ne de iki tohum. -Montaigne |
|
||||||||||
|
Şiir sona ermişti .Otobüste başlamış ve otobüste bitmişti. Genç adam son defa içinden yüksek sesle okudu şiirini. Sanki bir müsamereye hazırlanıyormuşcasına heyecanı vardı ilk okul günlerinden kalan . Kağıda bile bakmadan , ezberden okumalıydı bu yüzden. Sırf bu yüzden defalarca tekrarladı gözleri kapalı . ‘’ Kal bu gece yanımda gitme ihtiyacim var sana. uykusuzum düşünmekten düşlemektense yorgun. Müüebbet rüyalarda tutuksuzum yalnız sana. beni huzursuz eden , geceleri kovsana masallar anlatsana. avutsana beni ; yada uyutsana...’’ Başında dikilen hostesi hissettiğinde yavaşça toparlandı Anlamıştıki ineceği sapağa az kaldı. Hostes ‘’sapağa yaklaştık hazırlanın’’ dedi. Genç adam acele etmeden ezberlemekte olduğu şiiri son defa tekrar etti. Çantasını açarak CD çalarını çıkarttı. Ve başladı o büyülü şarkıyı dinlerken mırıldanmaya . Çünkü gelmek üzereydi kurduğu hayalin sonuna. Gülümseyerek düşündü içinden ; ‘’ Ne gerek var şimdi bu hayallere gibisinden’’ Dakikalar sonunda yanında olacak güzelden başka , hiç bir borcu kalmamıştı geri verecek aşka . Hayalinde renk vermeye çalıştığı dudaklar zaten onun olacaktı pembe yada kırmızı. Ve düşündü sonrasında ‘’ kim kesecek hızımızı ‘’ diye. Gülümsedi otobusten inerken kendisini uğurlayan hayallerine.. Yavaşça yürüdü sapağın köşesindeki durak yerine. Oturdu bir ağacın dibine. Erken gelmişti. Aslında erken gelmek için kendi acele etmişti , ama beklemek yoktu hesapta. Beklerken tekrar tekrar şarkısını dinledi …….. Biraz daha renk katmak için hayallerine ; kalemi eline alıp devam etti şiirine. ‘’Uzak yerleri anlat bana Uzaklara imreneyim. Gözlerini aç bana , orada kendimi bulup çekip alayım ; anlattığın yerlere doğru yol alayım. Müüebbet rüyalarda tutuksuzum yalniz sana. beni huzursuz eden , geceleri kovsana masallar anlatsana. avutsana beni ; yada uyutsana...’’ Önce bir traktör , sonrasında bir kamyonet geçti önünden. Aslında çok rahatsızdı kendine bakan gözlerden , saklanmak istiyordu bu yüzden. Nekadar sabırsızlanmışki arzuları anlaşılan ;her aracın içindekini o zannetti yaklaşan. Sonunda kadın geldi. Sanki kadını görmemiş gibi davrandı genç adam ilk baştan. Kadın kendini farkettirmek varken bir korna sesiyle ; onun görmesini bekledi sabır ile. Genç adam yerinden kalktı yerden çantasını aldı , başladı arabaya doğru uygun adım yol almaya. Kapıyı açtı ve ‘’merhaba’’ dedi. Aslında geçen aklından merhaba bile demeden öpmekti kadının dudağından. Ama cesaret edemedi , ürktü güneş ışığından. Gün ışığı genç adamın tüm arzularını soldurdu ; sadece saf bir öpücüğü kondurdu kadının yanağına . Araba haraket ettiği anda kadın elini uzattı genç adama. El ele tutuştular. Sanki ikiside kuru dalmışcasına aniden tutuştular. Kadının yüzüne baktı genç adam .Kadın güneş gözlüğü takıyordu ve bu yüzden genç adama korkusuzca bakıyordu. Ve kadın susuyordu. Oysa fısıldasaydı birşeyler kulağına ; varmak için beklemezdi genç adam kadının dudağına. İnadına sustu kadın. İnadına konuşmadı genç adam. Ne zamanki arabanın motoru durdu. İkiside birbirine aynı anda sordu ! ‘’İyi düşündünmü’’ diye……………………… To be continued
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hakan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |