Bir insan bir kaplanı öldürmek istediğinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediğinde buna vahşet diyor. -Bernard Shaw |
|
||||||||||
|
Sancılı bir gecedeyim,pencere kenarı titreyen bekleyişlerimle Gözlerimden gecenin karası geçiyor,içimden yol bularak Yine hüzünlerimle sevişiyor,gözbeklerimden damlayan yokluğun. Güneşe perde şehrim,adını sayıklıyor uykusuzluğumun uyuklamalarında Aldığım nefessin,ben nefessiz yaşayamam. Metruk umutlar öperken dudaklarımı,yetim kalıyor tebessümlerim. Ben sana bir yolcuyum,peronlarda sevdanı çığlıklayan Karabasan vakitlere sen kala,sancılar doğmaya hazırlanıyor yüreğim de Bitişime ramak var,nefesim tükeniyor Aldığım nefessin,yüreğim nefeslenmeden yaşayamaz. Sana bağımlı tiryakiliğim yarınlara mutluluğun kuluçkasını atamaz,sen yoksan Gözlerim yorgun akarsu yatağını kirpiklerimde ıslanan umutsuzlukla doldurur,sen yoksan Sesine demir atan ku/laklarım ölümün marşını dinler,sen yoksan Ölüm muhasebesine verilen yaşamım tek kalemde onaylanır,sen yoksan Ciğerlerimden nefesime işleyen oksijensin,ben soluksuz yaşayamam ki Fakir fukara edebiyatından kalbine göç edebilecek bir kalemim var Gözlerine kalbimde figana eren destanlar çizebilecek bir kalem Sensizliğin imparatorudur,senin yolunda tüketilen bu kalem Sensiz kendini arayan bir coğrafyayım,korsan iklimlerede gebeyim. Baharlarım sen olmadan Şebboy açamaz,boynu bükük kalır goncalarımın. Yokluğunda asırlık yapraklar taşıyan takvimlere tanığım Gece cinnetlerim adını kadavraya yatıramıyor,seni arzuluyor şizofrenik bekleyişlerim Şimdi olduğun kadar sensizim,yitikliğime boynunu büken bu kentte Sevmiyorlu fallara inat,yüreğim tek başına taşıyamıyor bu yükü Çünkü sen aldığım nefessin ve ben nefessiz yaşayamam. " SEZAİ AKIN"
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Sezai Akın, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |