İnsanın en iyi tarafı ürperebilmesidir. -Andre Gide |
|
||||||||||
|
..hüzün dolmuştum ..ben sizin gözlerinize.. ..esir olmuştum hicran içerisinden.. derya.. boşalan oluk ..martılar tamamlar.. kesilse.. ..dalganın soluk.. saf saf dolu.. her merhale.. .. kalabalık içre.. yalnızlık asıl.. vurur ayın şavkı.. ve hale.. ..ardarda feryat kanar.. kayalarda mutaassıl.. sevmiştim hemde nasıl.. bağlanmıştım.. selvi boylu Nihal'e.. .. ve günahın almak olmasın.. belki ayrılıklar düşürdü.. beni bu hale.. yıllar bozuk para misali.. harcadı gerçeği.. ..günyüzü.. tabak gibi ortada.. mecal bab verir.. sancılar.. kalıcı hasar.. .. ağırlık ekseri.. kaportada.. migrensi baskılar.. zorlar.. şahdamarı .. bitmez badiren.. enfarktüs hep yakanda.. kurtulma ihtimali.. ender nadiren.. yokluğun sebeb mi bilmem bu.. .. göğsüme.. saplanan ağrı.. kaplıca tedavisi mi gerekli.. yoksa.. .. rüzgarlara mı açmalı bağrı... sağlıklı bilgi noksanlığın.. cüsse andırır.. doksanlığı.. beraberi getirmesi muhtemel.. ihtiyaç anı.. .. yer ile yeksanlığı.. gün olur şahım.. devri devranda.. sığınak arayışlar.. karabatal misal.. dalınan bataklar.. akşam gece yarıları.. yarı ölü hal.. gövde atılan yataklar.. günlük çarpı atışların.. hanesi dolmayan şafak.. kara bulutlar gibi kaplar ilerini.. ..ufkunla afak fakrü zaruretin.. malum.. engerek başları.. yolun sapağı çay tabağı işlevi gören tek.. evde ki eski tencere kapağı.. kepeğe karşı şampuan yokluğu.. .. kaldım hamamsız şakaklarıma aklar indi böyle zamansız.. sensizliğin çığlıklarında dinliyorum martıları.. parmak hesabı topluyorum eksi ile artıları.. mutlaka yirmi lira kadar yükleme.. isterdim kartı.. ekim ayı geçti.. belki.. şubatı martı.. martılar ağlasınlar benim halime.. .. sebebim sensin vefasız.. ölsem.. gelme.. .. mezar mahallime.. seher yeli okşasın zatımın.. mermer lahiti.. ..senden başkayı sevsem bile.. ..istemem olma.. nikah şahiti..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © demir can, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |