..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu > AHMET ÜNAL ÇAM




9 Ekim 2002
Ýhtiyar Çöpçü  
Sportif yapýlý gencin, hemen atlayýp dalgalardan kýzý kurtarmasýný bekledi.

AHMET ÜNAL ÇAM


Ýyilik yaptýkça nankörlük gördüðünü düþünüyordu. Çoðu kiþinin kendisine "enayi" gözüyle baktýðýný da biliyordu. Fakat karþýlýksýz iyilik yapmaktan vazgeçmiyordu.


:BGDC:


     Ýhtiyarlýða adým atalý çok olmuþtu. Gözleri dalgalara takýlmýþ halde, iyi kötü yönleriyle geçmiþi düþünüyordu. Ýnsanlýða karþý pek güveni kalmamýþtý. Ýyilik yaptýkça nankörlük gördüðünü düþünüyordu. Çoðu kiþinin kendisine "enayi" gözüyle baktýðýný da biliyordu. Fakat karþýlýksýz iyilik yapmaktan vazgeçmiyordu. Çünkü kendisini hayata baðlayan çok az deðerden birisi de, kendisine olan saygýsýydý. Onu da kaybederse , herþeyini kaybetmiþ olacaðýný düþünüyordu.
     Ýhtiyar adam kayalýklarýn üzerinden yavaþça doðruldu, denizin kenarýna atýlmýþ kýrýk içki þiþesi gözüne takýlmýþtý. Ýçki içmezdi ama görüp de almazsa ve bu kýrýk þiþe birine zarar verirse vicdan azabý duyacaðýný düþündü. Onun þiþeyi yerden aldýðýný gören biri kýz, biri erkek iki genç gülüþtü. Erkek ;
"-Çöpçü herhalde. "
dedi. Ýhtiyar adam herkesi hoþ görmeye çalýþýrdý, özellikle gençleri ama yine de gencin, kendisi hakkýnda arkadaþýyla þakalaþýrken biraz sesini alçaltmamasýna, kendisinin duymamasý için gayret etmemesine caný sýkýlmýþtý.
     Ýhtiyar kýrýk camlarý atmýþ dönerken, gençlerin az önce kendisinin oturduðu kayalarda, azgýn dalgalara karþý þakalaþtýðýný, birbirini itekler gibi yaptýðýný gördü. Biraz daha uzakta bir kayaya gidecekti ki, birinin denize düþme sesi ve çýðlýðý kulaklarýnda çýnladý. Kýz düþmüþtü, . Sportif yapýlý gencin hemen atlayýp kýzý kurtarmasýný bekledi. Fakat kayadan kayaya telaþla koþan genç atlamaya cesaret edemiyordu.
     Genç ne yapacaðýný bilemez halde dalgalarýn uzaklaþtýrdýðý kýz arkadaþýna bakýyor, baðýrýyordu. Saða sola deli gibi koþtururken, hemen yanýndan birinin denize atladýðýný duydu, bu az önce dalga geçtiði ihtiyar adamdý.
     Ýhtiyar adam dalgalarýn tüm zorluðuna raðmen, güçlü kulaçlarla kýza yetiþti, saçlarýndan yakaladý kayalara doðru çekti. Kayalara yaklaþtýðýnda kýyýdaki genç, kýzý yakalayýp önce yukarý, sonra sahile çekti. Ýhtiyar adamý o anda unutmuþtu bile. Birden aklýna gelip denize doðru baktýðýnda ihtiyar adamýn hala çýkamadýðýný gördü.
Ýhtiyar kollarýnda derman kalmamýþ halde, kendisini kýyýdan koparmaya çalýþan dalgalara kendini býraktý. Genç çýlgýna döndü, sevdiði kýzý kurtaran , az önce dalga geçtiði ihtiyar gidiyordu. Kýsa zamanda büyük þeyler olmuþtu hayatýnda. Hayatta en çok sevdiði kiþiyi kurtaramamýþ, baþkasý kurtarmýþtý ve o da þimdi kendisinden özür bile dileyemeden, boynuna tüm utançlarý takarak sonsuza dek gidiyordu.
     Kendine tam gelememiþ kýz , gencin sulara atlayýþýna baktý baðýrdý ama nafile. Oysa arkadaþýnýn kendisi kadar bile yüzemediðini iyi biliyordu.
     Genç erkek tüm çabasýna raðmen ihtiyara yaklaþamamýþtý bile , dalgalarýn üzerinde boðulan deðil, sanki dinlenen biri gibi duran ihtiyar da sanki gülümsüyor gibiydi. Genç bir anda ihtiyardan daha çok kýyýdan uzaklaþtýðýný farketti. Bitiyordu herþey. "Gerçekmiþ demek ki " diye düþündü, hayatý, arkadaþlarý , sevdikleri hýzlýca gözlerinin önünden geçiyor gibiydi. Ýnsan ölüme yaklaþýnca böyle oluyormuþ. Su yutuyordu ama mücadeleyi býrakmýþtý.
****************
Birden beklenmedik birþey oldu; genç adam kolunun kuvvetlice yakalandýðýný hissetti, önce köpekbalýðý aklýna gelip telaþla çekmek istedi ama hemen yanýnda ihtiyar adamý farketti. Ýhtiyar adam önce kolundan yakalamýþ, sonra yakasýndan tutup, onu bir bebek gibi çekmeye baþlamýþtý.
Göz açýp kapayana kadar kýyýya gelmiþlerdi. Ýhtiyar adam, genci kýzýn yanýna kadar atmýþ, nefesleniyordu. Gençlere gülümsedi ; "- Siz de, ben de bu gün güzel dersler aldýk. Ben kendi adýma çok mutlu oldum. Siz kimseyi küçümsememeyi öðrendiniz. Ben de bu küçük dalgalarda sizi deneyerek, insanlýðýn ölmediðini gördüm. Delikanlý beni kurtarmaya gelmen, beni ne kadar mutlu etti sana anlatamam. Fakat ben daha bu dalgalara yenilecek kadar kocamadým"
Ýhtiyar kýyýda kendilerini toparlamaya çalýþan gençlerin birþey söylemesine fýrsat vermedi; "-Hoþçakalýn !. . . " deyip yürüdü.
Gençler peþinden koþamadýklarý ihtiyara þaþkýnlýkla, içlerinde bir buruk sevinçle bakakaldýlar.


Ahmet Ünal ÇAM 2002


ahmetunalcam@turmail.com

http://huzur.sehri.com
 



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumcu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þairin Kaybediþi
Umut

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayakkabý
Sinek Çocuk
Bir Baþka Bahar Günü
Son Bomba Yüreðime
Gül _ Kýz
Taksi
Bahar Bitmedi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Akþam Üstü Kýzýlayda [Þiir]
Gülüyor Muydun? [Þiir]
Senden Sonra [Þiir]
Gönül Limanlarý [Þiir]
Mola [Þiir]
Baharda Ayrýlýk [Þiir]
Güle Güle [Þiir]
Çitlembik [Þiir]
Boþuna [Þiir]
"" Yår "" [Þiir]


AHMET ÜNAL ÇAM kimdir?

Ahmet Ünal ÇAM . . . KISA HiKAYE ve ÞÝÝR DALINDA KENDiNE HAS,AKICI ve GENiÞ BiR KiTLENiN iLGiSiNi ÇEKEBiLEN BiR TARZ YAKALAMIÞTIR

Etkilendiði Yazarlar:
Ömer Seyfettin,Edgar Allen Poe.Orhan Veli KANIK


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © AHMET ÜNAL ÇAM, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.