Her gün yeniden doğmalı. -Yunus Emre |
|
||||||||||
|
seni uzaktan izlemek. attığın her adımı ezberlemek, rüzgarın okşadığı buklelerine vurulmak, beyaz, küçük ellerinle beslediğin kedilere imrenmek, masmavi denizi içen gözlerine, ferah bakışlarına tutulmak, küçük bir çocuğa gösterdiğin şefkate hayran kalmak. başka alemlerden buraya gelmiş ürkek, masum, narin, eşsiz ve güzel, çok güzel bir rüyaydın. Unutulmuş, kimsesiz bir ruhun hayaliydin. Seni sevmek de bu düşü birlikte yaşamaktı. Sen bilmesen de, beni tanımasan da benim önce düşlerim, sonra bütün hayatım oldun. hiç fark etmedim ruhumun vurgununu, nasıl bu kadar derine işledin. nasıl bana tekrar gülmeyi, hissetmeyi öğrettin. Vazgeçmişken herşeyden, o sabah, karşıdan bana doğru gelen bir ışık demeti gördüm. güneş saçlarından ayak ucuna tüm bedenini sarmış, parıldıyordun. gözlerim kamaştı, ne olduğunu anlayamadan kayboldun. ertesi sabah yine oradaydın sanki parıltın her geçen gün çoğalıyordu. günler günlerce izini sürdüm bu ışıltının. derinlerde bir şeyler değişiyordu, hissediyor ama anlamlandıramıyordum. tek bildiğim, her sabah o köşede seni beklemeliydim. günümün ışığını orada doğurmalıydım. sana hayran bir gölge oldum, kutsal bir yolu her sabah, ardın sıra heyecanla yürüdüm. zamanla şaşkınlığım, hayranlığa hayranlığım aşka dönüştü. ben de değiştim. gözlerimde artık sadece keder yok. arada bulutlansa da sevgi ile ışıldıyor gözbebeklerim. sesimde umudun neşesi titreşiyor. Ah! bana neler yaptın. tüm yapraklarını dökmüş bir ağacı, nasıl tomurcuklandırdın. adını bilmiyorum, ama bahar olduğunu hissediyorum. yakın çok yakın bir zamanda, karşına dikilip, anlatacağım aşkımı sana. o zamana kadar tomurcuklarım çiçeklenene, yüreğim tüm cesaretini toplayana kadar bekle beni. mis kokulu rüzgarını, hayatımı ısıtan gün ışıklarını, sadece bana yolla. fark etmesen de büyük bir aşk var kapında ve her an çalabilir kalbini...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © DESPİNA YILDIZ ÇAĞRI, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |