..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Egoistlerin en güzel yanı başkaları hakkında konuşmuyor olmaları. -Lucille S. Harper
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - yaşam salıncağından şiire uçuş

yüksel Özbek - yaşam salıncağından şiire uçuş
Site İçi Arama:

- YAŞAM SALINCAĞINDAN ŞIIRE UÇUŞ -

salıncağa takılan ,saklanmaya değer yapıtlar.

Anlatması Zor / Yokluğunu (Kâmuran Esen) Bireysel 

Yokluğun, anlatılmaz.

Namus (Hascen) Başkaldırı 

Toplamak zor taşları üç kuruşa satılmışsa namus. /

Kimse Bilmez... (Kâmuran Esen) Başkaldırı 

"Herkesin bir derdi var, durur içerisinde".......Halk Türküsü

Gece... (Serpil Başol) Öyküsel 

Gece... / Saklıyor tüm sırlarımı. / Unutturuyor dertlerimi. / Alıyor yükümü omuzlarımdan. / Avutuyor gelmeyenin yerine. /

Sevemedim Seni / Üzgünüm (Emel Koçer Gür) Sürrealizm 

Ama yapamadım...... / Sana ihanet edemedim / Belki bir gün..., bir gün... / Diye vazgeçtim

Yenidoğan Kokusu / Sen (bee_bee) Yaşam 

aklıma aşk dolandı / ve sevişmek sabahlara kadar / kokladım / kokladıkça döndü başım / sanki aşk kokuyordu / bütün yenidoğanlar... / ... / bee

Düet (Meral Vurgun) Toplumcu 

Sesler diyorum dost, sesler / Büyüdükçe dünya küçülüyor...

Karanfil (Meral Vurgun) Toplumcu 

sanki delinmiş dibi koskoca bir kavanozun / mavi bir kristaldi daha bu sabah bu göküzü /

Düşüme Düştün... /... Canın Acımadı Ya (pelin onay) Aşk ve Romantizm 

gitmeyi öğrettiler bana, kalmak nasıldır..? / nasıldır bir göğüste endişesiz uyumak..? /

Bodrum Gezmeleri... /... Seni Düşünürken (pelin onay) Aşk ve Romantizm 

Yalıkavak’da yalınayak yalnızlığım ve sen yakamoz güzelliği göz pınarlarımda

Son Kez (Atilla Güler) Bireysel 

açalyaların açtığı salonumda / hazır bekliyor / tavşan kanı çayımın yanında yalnızlık /

Akrebin Doğumgünü (Levent Karataş) Bireysel 

Demek yedin pastamı / Cumartesi doğum günü gecesi

Özlersin Ya (yusuf) Aşk ve Romantizm 

Güvercin (bee_bee) Bireysel 

aşkım der demez / bembeyaz bir güvercin belirir gözümün önünde / karanlıkta, boşlukta / durmadan kanat çırpan / konası var / yeri yok / ... / bee

Kanatlarında Yazgım/ Uç (bee_bee) Yaşam 

... / uç kelebeğim, uç / kanatlarında yazgım / yazgım seni seyretmek... / / bee

Tahrik (Ersin Erday) Deneysel 

Sütsevgili (Murat YOLYAPAN) Aşk ve Romantizm 

Kalplerin sütsevgilisine...

Kesme Şeker (Mavi Sayfa / Uğur KÖROĞLU) Bireysel 

biz seninle çay tabağında yan yana duran iki kesme şeker gibiyiz

Dilimde Ay Tutuldu... /... Dilsizim (pelin onay) Lirik 

üç oda bir salon yalnızlığımı kiraya vereceğim / heveslenme, senin için düşlerim başka / aklını başından alıp, gezmeye götüreceğim /

Kendimi Kandırıyorum... (Elif Bitengül) Başkaldırı 

...kış başladı yürekte, soğuk, ayazdayım... ısıtan tebessümleri çıkardım aklımdan, nihavent bir hüzün sunuyorum sana. unuttum herşeyi...beklemiyorum da...

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Eser sahipleri, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.