..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeği arayan bir insan, öncelikle her şeyden gücü yettiğince kuşku duymalıdır. -Descartes
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - El Yazar El Okur

Murat Kayali - El Yazar El Okur
Site İçi Arama:

- EL YAZAR EL OKUR -

Bu yazilari insan elleri yazdi

Şahinler, Doğanlar ve Kartal Bakışlı Tanrılar Sofrası… (Muammer Çelik) Modern Epik 

(Naime Erlaçin Ablamın, ” Kumrular Böyle Söyledi! ...” isimli / muhteşem şiirinden esintiyle)

Şehrin’in Neon’ları (Muammer Çelik) Modern 

Sairin kendi yasantisindan bir kesit ile ask öyküsü

Pıhtı (emre gümüşdoğan) Yaşam 

pıhtılaşan birşeyler var / tinsel bir taciz konuşuluyor / öpmediğim kadınla yaşlanıyorum / acıların miladı bedenim / ayak seslerini paylaş benimle / kanım bileklerimi kesiyor /

Yangın ve Saklambaç (Esra Güzelipek) Aşk ve Romantizm 

Yangın ve Saklambaç / / / / Bir şubat gecesine saklanıp / Aralık kapısında kalan adama: / Ona kadar sayacağım / Önüm arkam / Sağım solum AŞK / Saklanmayan ”sobe!” / / /

Aşkın Üreme Mevsimi (Seval Deniz Karahaliloğlu) Sevgi ve Aşk 

Aşk, benim çocukluğumun yazlık sinemalarında seyredilen Yeşilçam filmlerinin unutulmaz jönleriydi. / Herkesten gizli kurduğumuz rüyalarımızın ‘esas oğlanlarıydı’. / Yeşilçam filmlerinin nostaljisi ve film yıldızlarının romantizmi bir yana

İnsan Yaşadıkça Öğreniyor (C.İbrahim BAYOĞLU) Yaşam 

Hayat bir çöl/Vaha da bulduğun çiçeği bile/Koklarken hoyratça/Bir sabah uyandığında/Yanında bulamadığın oluyor/En kıymetlisi...

Önsöz Yerine Sayılsın (İLKER DEDEİBRAHİMGİL) Toplumcu 

Hep birlikte, bir malihulyaya daldık. Bir akşam vakti uyandık, Taze sabahlara tezat mahmur ve perişandık.

Aşk-ı Lal (pelin onay) Aşk ve Romantizm 

şairim../..sevgilim!../..bu ayrılık yazdığın en muhteşem şiirin

Mavilerin... (Funda Görenoğlu) Aşk ve Romantizm 

Sende değilim artık..Başka bir limanda yokluğunda dinleniyorum..Yer gök mavi..Sanırım bu sensizliğin rengi...

Tuvaldeki Öpüş (pelin onay) Özlem Şiirleri 

..şimdi desem ki bahar../..şimdi desen ki yol var../..beklemek bir köpek gibi yapışsa da paçalarıma../..sevgilim, ikimize yetecek kadar sabrım var..

Yansıma (Diren Yardımlı) Tasavvuf 

Saatlerini bir karıncaya ver / Yansımanı yakalayacaksın / Bembeyaz bir kağıdın, pürüzlü yüzeyine dokun, / Kendini hissedeceksin /

ötem mayın (emre gümüşdoğan) Özlem Şiirleri 

dökülen suyum / dönen taş / ezilen sabrım / kekik kokar bir yanım / ötem mayın

Pusulam Gözlerindir (sonrenk) Aşk ve Romantizm 

kambur sesler aynı anlamı taşır hep / yürek ocağımda/ sızı kıvamında anılar karıncalanır /

Defolun! (Polat Akyurt) Taşlama (Kinaye) 

Defolun, çünkü hiç gelmediniz, hiç görmediniz! / Sözüm meclisin ta ortasına!

Saklambaç ve Kırlangıç Hüzünler (Salix-Babylonica) Aşk ve Romantizm 

Kırlangıçların yaraları, kullanılmaya çok elverişlidir.

Sembolik Hayat (HASAN OKAY TUNCAY) Yaşam 

Hayatın matematiği olmaz mı?

Sabâ Ney Taksimi (Hakan Köse) Öyküsel 

400 değişik ses çıkarabilen ve her dinleyişimde muhakkak Allah'ı hatırladığım bir enstruman ney, bir gece başından geçenleri bana anlattı...

Hüzün Tüccarları (Salix-Babylonica) Aşk ve Romantizm 

Herşeyin ticareti yapılıyordu.....Peki ya hüznün?

O Ahraz Yılan Bağrımdan Böğrüme İndi (Engin Kahraman) Bireysel 

ben her gece, uyurken herkes / demir tarakla sıyırıyorum tenimi / bedenimi gözyaşlarıyla suvarıyorum / sürüldükce canlanan toprak / dövüldükce parlayan demir / soğudukca tazelenen gün gibi. / bundandır tüm dostların / aktıkca zaman, düşünmes

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.