..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Bana ev hikayesinden söz açmayın. Artık benim oraya gideceğim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - my diary

reyhan sur - my diary
Site İçi Arama:

- MY DIARY -

"şiir tek kişi tarafından değil, herkes tarafından yaratılmalıdır" (Lautrèamont)

Kongre (Tayyibe Atay) Başkaldırı 

"Ankara'nın taşına bak! Gözlerimin yaşına bak! Uyan uyan Kemal Paşa, Şu feleğin işine bak!" Sustuk mu, susturulduk mu?

Dönüşü Olmayan Gidiş (Kâmuran Esen) Bireysel 

Gidenin ardından......

Çay Saati (emre gümüşdoğan) Soyut 

...... / akşam dedikse kafeste çırpınan kuş / gölgesi terk edilmiş akasya yalnızlığı / aradığı avuç içi huzur /

Iz (Murat Kayali) Yaşam 

hepim/iz / ardinda bugu bile birakmayan nefes/iz /

Çılgınım (Tayyibe Atay) Erotik 

hayata nasıl gelir insan; çıplak...sonradan örter kendini...bahara duran bir ağacın giyinmesi gibi..kış sonrası..önemli olan çıplaklık değildir belki de...görebilmektir...

Bizim Cölün Develeri (Murat Kayali) Halk 

bizim cölün develeri/ hamuduyla yutarlar herseyi/ devedöslülerimiz/ severler seyri/

Ey Kızılırmak ! / Eyle Merhamet ..... (Kâmuran Esen) Başkaldırı 

Biliyorsun ki ; / “ Ekmek olmak için / Önce buğday olmak gerek. ” / Buğdaya su / suya yatak / O yatağa / Bir Kızılırmak gerek. / /

Avuntu (Tayyibe Atay) Sürrealizm 

Söyle! Ne zaman akmıştı sular baş yukarı?

Deli Mi? Sevdalı Mı? (ELCiN ORHAN) Garip 

Onun adı ise bir varmış, bir daha hiç olmamış. / Geçmişe, söylenir durur, / Nedeni, / Gideni, / Dönülmez yolun yolcusunu beklermiş, / Kimine göre adı deli, / Kimilerine göre sevdalıymış..

Hatırla!!! (BİLAL COŞKUN) Anı 

çıldırırım demiştim hatırla!

Yenilenen Saatler (Tayyibe Atay) Aşk ve Romantizm 

/ saat sıfır üç.. / dışarıda bülbül sesi, / odamda inilti... / ne söyler acaba duvarlara? / sesin gibi!.. /

Bahar Yağmurumu* (BİLAL COŞKUN) Modern Epik 

Kapına geldim baharım; boynum bükük şimdi, / Sağanaklar halinde yağarmısın gönlüme?

Dağbaşı Yalnızlığı (Tayyibe Atay) Aşk ve Romantizm 

Bir davet almıştı şaircik..Bıkmıştı da aslında kendisi olmaktan..Yalnızlıktan yani..Aldı yüreğini çıktı dağbaşına..Yanın da mı?Yanında yüreği vardı ve.....

Beni Sev Diye (Tayyibe Atay) Erotik 

Arap saçlı hurmalar büyüyor... / Kafa tutuyor güneşe; /

Anlamsız bir şiir (Seynur İnal) Aşk ve Romantizm 

Sorgu sual etmeden, düşer misin yollara, çağırsam ve yaşanmışlıkları saymadan, başlar mısın benimle, herşeye yeni baştan?

Son Nefese Dogru... (Ahmet Etci) Yaşam 

Son nefese dogru ; derin rahatsizliklardan dogan birkac sorudan olusan bir siir: guncel yasamimiz ve yasanan gercegimiz tek bolgeli mi ? sadece bilim teknoloji ve tuketime mi endeksli ? askin dogumun ve olumun anlami ve kaynagi nerde ? yanip tutusarak ozl

Aşk-ı İnfaz (Birkan ASKAN) Aşk ve Romantizm 

Açıklaması olmayan bir yolculuktum, / Belki taşıyacaktı,belki yaşayacaktı içimde aşklar, / Oysa ben hala aşkına pembe yanaklı bir çocuktum...

Masal (İnci Fügen Yılmaz) Öyküsel 

Bir elmanın iki yarısı gibi Toprak ile su gibi Kediyle yavrusu gibiBirbirilerine uygunmuşlar. Velhasıl pek hoşmuşlar

Acı Rüzgarın Ayazı (ELCiN ORHAN) Öyküsel 

Hâlâ adını bulamadığım rüzgarsın, / Adın belki fırtına, belki kasırga, / Meltem sanmıştım oysa, /

Bütün Dünyam Şu Dar Sokak (Kâmuran Esen) Garip 

Bütün dünyam / Penceremden görünen / Şu dar sokak.... /

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.