..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuşak olma ezilirsin, sert olma kırılırsın." -Victor Hugo
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - S.Tachouli

Sihem Tachouli Usta - S.Tachouli
Site İçi Arama:

- S.TACHOULI -

Bana göre bana yakın...

Bitmiş Mümkünler Durağı (oldu) Yaşam 

-itiraf tehlikeli bir lekedir. masallarda bile atlanır-

İlginç Atasözleri Sözlüğü / Derleme (Kâmuran Esen) Anadolu Kültürü 

Atalarımız! Ne güzel söylemişler. Uzağı yakın, uzunu kısa , zoru kolay eğlemişler.............Hepsinin ruhu şad olsun......

İstanbul - Kırşehir Otobanı (Zeynep Küçük) Kent 

Hey gidi İstanbul, / Ben de sana bir şiir yazdım. / Seni görmedim ama; / Görsem, belki yazamazdım.

Rüya Kaçkınım (Funda BİLGİLİ) Aşk ve Romantizm 

Yaşanmışlıklarımdan / Payına düşeni ayıklamaya soyunduğum gecelerimde, / İçinden çıkamadığım hesabım / Somut harflerin seviştiği kelimelerde / Yakıcı bir patlamayla kaybolan soyutluğumsun... / /

Yüreğimin Şifresini Sakladım Aşklarımın Her Bir Hücresine (Orhan ELLİSEKİZ) Bireysel 

Kimse ortak olmasın diye, / Öptüğüm bütün dudakların cümlesine / Yüreğimin şifresini sakladım / Aşklarımın her bir hücresine... / /

Bir Zamanlar Aşk Vardı (Atilla Güler) Bireysel 

kim değiştirdi masalları

Havada Sergül Kokusu (bee_bee) Toplumcu 

26 Aralık günü Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi önünde "tecriti kaldırın" talebiyle kendini yakan Sergül'e...ne övgü ne de yergi... huzur dileklerimle

Aşk Kırmızı Tadında (Atilla Güler) Aşk ve Romantizm 

usulca yaklaş…göğsüne yaslansın başım / dinle…sana tüm şarkılarım /

Biliyoruz (bee_bee) Toplumcu 

Sevgili Uğur Mumcu'yu anmak için, yeniden...Katillerine...

Gece Susunca Gel (Meral Vurgun) Lirik 

gecenin sustuğu yerde başla söze / ay bir yana düşsün, sen bir yana /

Aşkın Kuytusuna Sığındı Ayrılık (Atilla Güler) Aşk ve Romantizm 

uykulara salınan düşlerin kızıl alevine saplandı ihtiras / …ateşteyim…feryat figan /

Orkide (Atilla Güler) Aşk ve Romantizm 

aşk mı yanlış/ben mi ters geliyorum aşka

Kahpe Zaman (Ferhat) Başkaldırı 

Işıklar sönük bu zamanda/ insanlar soğuk/ Ve alıngan/

Gün Tutsak Gönül Mahkûm (Emin Baydil) Yaşam 

Bu şiir, zamanın akışı içinde geriye dönüp bakıldığında insanın üzerinde etki bırakmış bulunan çeşitli olayların bir psikolojik etkisini yansıtmaktadır.

Bir Nefeslik Aşk (Ferhat) Bireysel 

İçimde amansız bir karbondioksit birikmesi var

Kimse de Yetinmiyor Bu Kadar Azla (bee_bee) Yaşam 

yetmiyorum kimselere / budanmış dallarımla / ne yaz ortasında gölge / ne baharda çiçek / ne küfelerce kiraz / hepsinden biraz, biraz / ... / bee

Ey Sevgili (KORAY KARAMANLI) Aşk ve Romantizm 

Bir dahası olmadı. / Sular temizlemedi. / Binlerce ter kokusu vücudumda. /

Boşlukta (Kâmuran Esen) Yaşam 

Gidenin ardından

Sonbahar Gelmiş (Seyfi Çelikkaya) Aşk ve Romantizm 

uzandım ağaç gölgesine / uyandım sonbahar gelmiş / ilkbaharın ortasında /

Otuzlarında Bir Kadın... (Funda BİLGİLİ) Yüzleşme 

Belki de yaşamıma katılan en önemli olgu “keşke” leri çıkarmak oldu hayatımdan. Ne çok, ne gereksiz kullanmışım bu kelimeyi! Sözlüğümden çıkarıp attım bu sımsıkı kenetlenen 5 harfi. Çünkü inanıyorum ki; yaşamı tamamlayıp sonsuzluğa göç ederken

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.