..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köşeyi dolandım / Meğer dünya her tarafta bir imiş. -Dadaloğlu
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - mavihece

Zafer ŞIK - mavihece
Site İçi Arama:

- MAVIHECE -

Çok şey elimizin içinden kayıp geçer ve onlara hakim olamayız; zaman, hayat.. vb Ama dümeni bizim elimizde olan bir şey daha var; umut. Umuda dair ne varsa buyurun..

Firûze (Zafer ŞIK) Özlem Şiirleri 

Firûze… taşların âşiyan yüzü / Tenimle canciğer, sılama düşman / Aydınlıkta üşür dîvâne mevsim / Gelgitler kuşağı altında zaman / Firûze… taşların âşiyan yüzü.

Kuyruk Acısı (Zafer ŞIK) Modern 

İntikam en çok âşıklara yakışmaz / Aşkın tarifi mısralarda katledildi şimdiye kadar / Anlatılmaz.. yaşanırdı oysa!

Seni Bekliyoruz (Zafer ŞIK) Tasavvuf 

SENİ BEKLİYORUZ

Çağrı (Zafer ŞIK) Sevgi ve Arkadaşlık 

Sözlüklere kalınca kardeşliğin mânâsı / Bulaşıcı hastalık olur, insan yarası! /

Rüyaların Kızı (Zafer ŞIK) Kent 

Bu minareler hepsi “kadim elif” ey insan! / Sen âfet, ey şehr-i yâr! Şâir senle övünsün / Nurlu yedi mihraptan yükselince her ezan / Senin için akmayan gözyaşları dövünsün, / Her insanı bahtiyar eden şehir dediler / Sana şiir yazmaya

Aşk Üstü Aşk Menzili (Zafer ŞIK) Kent 

Aşkın nakışlarıyla hasrete boyandı bahar / Yedi mavi anlamaz beni, bir şiir kadar!.. / Ruhumun nazlı yâri, alıp götürür beni / İçten içe yakar bir İstanbul aşkı beni.

Şairin Dili İstanbuldur (Zafer ŞIK) Kent 

Yâr diye İstanbul’a aşık olmuşsam eğer, / Hiç görmeden sevmişsem, bu İstanbul’a değer! / Bak! Çeyrek asır oldu.. Hâlâ seni görmedim, / Yine de senin kadar başka yâri sevmedim!

Ben'e (Zafer ŞIK) Modern 

Çöllere düşüremediysen Kays’ı eğer / Sakın ola, ben Leyla’yım deme! / / Ey Leylâ’nın yolunu gözlediği Kays! / Çöllere düşüp bulamadıysan Mevla’yı eğer / Sakın ola, ben Mecnun’um deme!

Bayrak Uğruna (Zafer ŞIK) Divan 

Vatanımda, olmadı sensiz leyâlin fecri, / Uğrunda ölenlerin ancak cennettir ecri.

Güllerin ve Gönüllerin Efendisine (Zafer ŞIK) Özlem Şiirleri 

Yerde Ahmed, semâda Muhammed olan ey gül! / Selâmlar olsun hakkı fermân eden ey gönül! / / Sen’i yüceltmek için değildir sözlerimiz, / Nûrunla kemâl buldu hep kelimelerimiz,

Mirasyedilerin Baba - Oğul Savaşı (Zafer ŞIK) Toplum 

Çinli talebeler Konfiçyus’a sormuşlar: “Hocam, ülkenin başına geçseydiniz ilk iş olarak ne yapardınız?” o da cevaben: “Dili düzeltmekle başlardım” demiştir.

Taybe (Zafer ŞIK) Tasavvuf 

Bir yol / ........patika / ................çıkmaz / Bir yol

Gül ve Nur (Zafer ŞIK) Modern 

Rengi değişti alemlerin tek bir gecede / Cihana rahmet yağdı, gül yağdı hep nur yağdı, / En güzel sancısıyla bir yetimin evinde / Mekke'den çıkan nurla kainat aydınlandı, / Gül ve nur yolunu kaybetmiş divaneleriz / Ondört asırdır gül kokuna hasr

Filistinli Kız (Zafer ŞIK) Yaşam 

ben Filistin gülistanında / binlerce çiçekten biriyim, / ben Filistin'li bir kızım / doğduğumdan beri yalnızım..

Felluce (Zafer ŞIK) Yaşam 

benim adım Felluce.. / tarihin en içli ağıdı benim üstüme yazılı / beyaz sayfalara yazılmadı, yazılamadı nedense, / ağlamak istedim olmadı, yapamadım..

Isparta Gülü (Zafer ŞIK) Umut 

Hiç görmedim seni / Hep beklemişim, yolunu gözetlemişim / Mihmandar olmuşum rüyalarımda sana,

Çıkmaz Sokak (Zafer ŞIK) Sevgi ve Arkadaşlık 

Gelinlik içinde nereye böyle?!!! / Yağmur bulutu rahmetten yoksun mu?! / Bir çiçek baharda solar mı öyle? / Gidiyorsun ağlamamak olur mu? / Gelinlik içinde nereye böyle?

Kerbela (Zafer ŞIK) Tasavvuf 

Yine muharrem / Yine aşura / Yine maziden hatra / Kekeme acılar gelip oturur başucumuza,

Mavi Hece (Zafer ŞIK) Modern 

Gülistan ve Bostan; / Bağı kopmaz aşkımızın iki şahidi, / Ey ceylan gözlü yarim! / Dikeni olmayan gülleri getirdim kapına / Güller ki aşk kırmızısı hepsi / Dokunmazsan küsecekler,

Seni İçimden Terk Ediyorum (kahraman tazeoğlu) Modern 

binmediğim hiçbir otobüs / beklemediğim hiçbir durak kalmadı bu şehirde / gittikçe azalıyor hayat / neyi erken yaşadıysam / hep ona geç kalıyorum / /

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.