..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bu hafifçe kenara itilecek bir roman değil. Daha büyük bir şiddetle uzağa fırlatılmalıdır. -Dorothy Parker
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Elif ve Nun
Osman Akçay
Şiir > Tasavvuf

Kırağı düşmüş çiçekler nem kokar, Bilirsin. Dünya bana şuan, Mavi Marmara gemisini bekleyen, Duvarları nemli bir mahpushane; Gazze şeridinde. Ama ben, Rotamı Aşdod’a çevirmedim. Bandıramda Komorlar yazıyor diye, Ne sandın? Kalbimi yaran, Ürettiğin depremlerden sarsılmadım. Ardından oluşan tsunamiler, Okyanusların tuzlu sularını taşırsa da, Benekli sırtlanlarla kaplı karalara doğru. Yatağından taşmadı nehrim. Boranlar esip dur

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > Deneme > Toplum
 İmam Olacağım  (Tayyibe Atay)

imam olmak, getirisi bol bir iştir beh!..illaki de imam olacağım işte!.
 Keşke  (Aysel AKSÜMER )

Hissedebilseydik geleceği bugün hiç bir şekilde kötü bir olay yaşamazdık. Önümüze düşen hikayenin kahramanıyız.
 Kitaplar Ölmesin  (GAYE DİLEK GEZER)

Sadece canlılar mı ölür, peki ya kitaplar? Kitapların da bir ruhu yok mudur? Kitap sektörünün ve yayıncılığın zor günler geçirdiği günümüzde, acilen bir şeyler yapılmazsa eğer kitaplar ölecek ve kültür büyük bir darbe görecektir. Kitapların ölmesi demek, toplumun hafızasının ölmesi demektir ki bu da ciddi bir zihin krizi yaratır. Bizler sadece iklim krizi ve küresel salgınlar değil farkına varamasak da, zihin krizleri ve teknolojik salgınlar da yaşarız. Kitapsız kalan bir milletin hayat damarları yavaş yavaş kurur ve fikir yakıtıyla aydınlanamayan beyinler gün geçtikçe karanlıklarda boğulmaya başlar. Buna ben ‘’modern cehalet’’ adını veriyorum. Bizler kitaplardan uzaklaşıp modern çağın cahilleri hâline gelirsek eğer, geçmişle bağlarımız kopar; kültürel mirasımız ve geleneklerimiz yok olmaya başlar, düşünce ve bilinç eksenimiz ise gittikçe daralır.hâlde -kitaplar ölmesin, fikirler ve eserler silinmesin- parolasıyla çıktığım bu yolda hem bu projeme hem de doğaya katkı sağlayacağını düşündüğüm projeme destek veriniz ki güçlü bir sinerjiyle sağlam köprüler kurup geleceğimizi koruyabilelim. Tüm bu önemli noktalardan hareketle ve çok daha güçlü bir sesle diyoruz ki: ‘’Kitaplar ölmesin, fikirler ve eserler silinmesin’’ Yolu kitaptan geçen herkesle bir gün bir yerlerde görüşmemiz ve sinerji yaratmamız dileğiyle... Haydi katılın bize, kitap ve doğa sevgisiyle el ele, gayece. Gaye Dilek GEZER. (Kitap kalpler)
 Herkesin Mutlu Olabileceği Bir Türkiye Mümkün  (İsa Kantarcı)

En mühimi Türk insanlarına yeni düşünce ve fikirler öğretilmesi gerek, özgürce düşünebilmelerinin önü sağlanması gerek.
 Küreselleşme  (Aylin Şimşir)

Dünyada gelişen olaylar ve akabinde değişen toplum ve değişen iklim yapısı
 13 - 14 Yaşındaki Kız Çocukları Hakkında…  (Yûşa Irmak)

Bu yaştaki kız çocuklarının annelerinin davranışlarını daha iyi incelediklerine şahit oluyorum. Ve elbette çevrelerinde duran ablalarına! Onların saçlarına, makyajlarına, başörtülerine, hareketlerine, giyim tarzlarına kadar rol model alabiliyorlar.
 Kasa Bira Almış Bilmem Ne  (Alp Şahin)

Aşk dediğin; öyle bir his ki… Herkese göre değişir… Herkes kendince hisseder ama toplumun gerektirdiği gibi davranmayı olağan sanır… Bana göre ise… Tek bir an. Tek bir an ama. Saniyelik… Biliyorsun, bildiğini de biliyorum…
 89 Model Siyah 911 Porsche Carrera  (Alp Şahin)

89 model siyah 911 porsche carrera tadında yıllandığımda görüyorum ki; ansızın doğru kadın sürücü geldi mi ne kadar seneler geçse de; zaman denilen kavram, sanki hiç yokmuşçasına pekala karşımda yenilebiliyor, biat ediyor, hatta bana saygı dahi duyuyor… Ben de haliyle tam anlamıyla özüme döndüm diyebiliyorum.
  beklenen Nesil  (M.NİHAT MALKOÇ)

Genç nesillere alın terinin ne denli kutsal olduğunu öğretmeliyiz ki kısa yoldan, hak, hukuk demeden, çalıp çırparak ve devleti dolandırarak kısa zamanda köşe dönmeye kalkmasınlar. Yenen her bir haram lokmanın bizleri biraz daha cehennem ateşine yaklaştırdığını, manevî dünyamızı harabeye çevirdiğini, imanî ve insanî duygularımızı alıp götürdüğü gerçeğini onlarla paylaşıp bu hususta mutmain olmalarını sağlamalıyız.
10 
 Bakış Acısı  (Aysel AKSÜMER )

Yanlış yazmadım doğru okuyorsunuz : Bakış Açısı değil "Bakış Acısı".
11 
 Biz Olmazsak  (GAYE DİLEK GEZER)

Bütüncül düşünmüyor, gayretlerimizi birleştirmiyoruz ülke olarak içimizde gayret birliği ve o sinerji hatta o aşk yok; fazla bireyseliz ve bu yüzden de teknolojik vb olarak daha da fazla ilerleyemiyoruz oysa lider devlet olmanın yolu teknolojik üstünlük ve de zihin inkılabı ile mümkündür. Bu faktörlere yeni şeyler de eklenebilir ama önce zihinsel devinim şarttır.
12 
 Özet Geçelim  (Alp Şahin)

Beyin; sen ne güzel şeysin… Edep; kin duymasa bari.
13 
 Ezberlerin Bilimsel Kılıklısı Bir Felakettir  (Yûşa Irmak)

Bir dönem sağ cenah yazarların duygu dünyalarından süzülen en kötü eseri, sol cenah yazarların en iyi, en popüler eserlerine tercih ederdim. Sol düşünür veya yazarların ne dünya görüşünü ne hayat biçimini ne de yaşam felsefesini zerre kadar merak etmezdim.
14 
 İnsan Sınıfı  (Aysel AKSÜMER )

Umarım ben ölmeden insanlık dirilir.
15 
 Gaziler Günü Kutlu Olsun  (Ahmet Zeytinci)

Bu gün 19 Eylül Gaziler Günü. Bildiğim kadarı ile İstiklal Savaşı gazilerimizin hiç biri kalmadı hayatta. Bir iki tanesini üç beş sene önce televizyonlara da çıkarmışlardı. Aksakallı, onlarca oğlu, torunu torbası olan, nur yüzlü, buram buram Anadolu kokan dedelerimiz, mübarek insanlar. Onlara çok şeyler borçluyuz. Hayatımızı, namusumuzu, vatanımızı, geleceğimizi, cumhuriyetimizi...
16 
 Son İsyan  (Alp Şahin)

Düşündüğünde Yunus’un zamanını yedi Taptuk Emre Yetmez idi herkes gibi Yunus’a da söylediği masallar ile Haliyle her Ademoğlu yaşar bu hayatı kendi bildiği ile Gün sonunda sonuna kadar ilerlemeli güvendikleri ile
17 
 Kızım ve Ben... Ya da Zamanda Yolculuğumuza Alegorik Bir Yaklaşım...  (lütfi akarçay)

Pazarda ve markette sebze ve meyve alırken ‘doğal’ olanını arıyor, hızlı büyüme seansına maruz kalmış hormonlularından kaçmaya çalışıyoruz. Niye ? Çünkü biliyoruzki onu pre-matüre olarak sofralarımıza sunan katkılı karışımlar vücudumuza sirayet ettiğinde yıllar içinde bizde tamiri mümkün olmayan arızalara yol açacaklar,
18 
 Torpil: Türkiye’nin Nobel Ödülü Engeli  (Yaver ARANCIOĞLU)

Torpil, Türkiye’nin en büyük toplumsal sorunlarından biridir. Torpil, bir kişinin akraba, arkadaş, tanıdık veya yandaş olan kişilere hak etmedikleri avantajlar sağlaması veya sağlanmasına aracılık etmesi şeklinde tanımlanabilir. Torpil, hem torpillenen hem de torpil yapan kişi veya kurumların yasal sorumluluklarını ihlal ettiği hem de torpillenmeyen kişi veya kurumların haklarını gasp ettiği için toplumsal barış ve güveni tehdit eder. Bu denemede, torpilin toplumsal boyutlarını anlamak için, torpilin arkasında yatan sosyal nedenleri, tarihsel ve kültürel faktörleri ve önlenmesi için gereken sosyal değişimleri irdeliyoruz. Ayrıca torpilin bilim ve sanat üzerindeki etkisini de sorguluyoruz. Bu denemeyi okuyarak torpilin Türkiye’nin Nobel ödülü engeli olduğunu göreceksiniz.
19 
 Gülmek İçin Krala Ağlamak İçin Filozofa Gitmek  (Yûşa Irmak)

Doğduğu zamanlarda tebessüm ediyordu Doğu, Batı ise hiçbir zaman vazgeçmedi kahkahadan. Sırf bu yüzden perdeler diktirdi kahkahaları giydirmek için ve alkışlattı onu. Ciddiyet kadar komik bir şey yoktu! “Ciddi Olmanın Önemi ” adlı oyunu seyredenler kırıldı kahkahadan...
20 
 Azmi Karamahmutoğlu  (Alp Şahin)

Seçim yarışını kazanması belki çok zor fakat en güzel şeylerden biri olan, kişi ve sempatizan kazandığı kesin diyebilirim.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Özet Geçelim
Alp Şahin
Deneme > Toplum
Keşke
Aysel AKSÜMER
Deneme > Toplum
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Şahin
Deneme > Toplum
Kıble
Alp Şahin
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © , 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.