Gençliğinde müzik öğrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon |
|
||||||||||
|
Hiç görmeden sevmişsem, bu İstanbul’a değer! Bak! Çeyrek asır oldu.. Hâlâ seni görmedim, Yine de senin kadar başka yâri sevmedim! Bu nasıl tutkudur Yâ Rabb! Beni benden eder, Güneş ve ay utandı.. Halim mecnundan beter. Hem yol olup hem yolcu, gidelim İstanbul’a Çektiğim hasretleri sunayım İstanbul’a. Vuslat kokan güller hep senin bahçende açtı Şairler senin için birbiriyle yarıştı. Yâr sultanı İstanbul, Şiire dökemedim.. Sensiz güneş doğmazmış / İstanbul, geç öğrendim! Bir yanda Eyyüb Sultan bir yanda Fatih Sultan, İstanbul, her haliyle vatan içinde vatan! En sefil aşklar sende âbâd olup çıktılar, Yolu sana düşenler bir daha çıkmadılar. Şu minareler, hepsi “kadim elif”, ey insan! Arştan ferşe, ilahî bir sadâdır uzanan. Aşıkların kıblesi, şairlerin dilisin! Ta ezelden, nihaî peygamber müjdelisin. Yağmur rahmetliğini Su da azizliğini Yitirir belki bir gün, İşte o dem cihanda Bir İstanbul görülür.. Sen ki, ay, yıldız ve de güneşlerin meskeni, Aşkına düşmeyenler tarif edemez seni. Boğazda simit keyfi yapar fakir çocuklar, Kaçamak sevdaların şahididir martılar. Soylu Üsküdar’dan bir ağlama sesi gelir, Ayasofya’ya tâcı yeniden giydirilir! Toprağı altın şehir elbette İstanbul’dur, Surlarda hâlâ bir Ulubatlı Hasan durur! Topkapı, Sultan Ahmet, Sonra Süleymaniye Ve daha niceleri Aşk kokan İstanbul’dur. Kalbi elinde şehir! Hâlâ sancı çekersin, Hasret ızdırabı mı? Fatih’in özlemi mi? Yoksa Ayasofya mı? Nemli gözlerini sil, artık kaldır başını, Yasını biz tutalım, biz analım adını. Her minaren bir mızrak, kubbelerin bir kalkan, Yedi mihraptan Hakk’a ilk duandır ulaşan. Derunumu eşmeyin benim, İstanbul çıkar, Hiç görmemiş olsam da İstanbul’a aşkım var! Gül kokulu İstanbul Sende bir efsun saklı Sen, Osmanlı köprüsü, Mehdinin son türküsü, İstanbul’u görmeden / Sevdim, daha ölmedim! Zafer ŞIK 11-12 Nisan 2005 MERSİN 19:39
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Zafer ŞIK, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |