Mektubum sanırım fazla uzun oldu, çünkü daha kısa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal |
|
||||||||||
|
Uğrunda ölenlerin ancak cennettir ecri. Aşk kırmızısı kanlar döküldü yollarında, Muâsır medeniyet şuûrunun altında! Âb-ı hayat iksiri dalgalandığın yerde, İkliminde yaşayan asla düşmez derde. Milyonlar başlarımız fedâ sana bayrağım, Mevsimin hazan değil, kış değil.. gül bayrağım. Hele bak! Şehidimin kanıyla yıkanmışsın! Cihân dar geliyor sana, yüreklerden taşmışsın! Cânân sensin her dâim gönüllere, ruha cân, Cana cândır şu mavi göklerde dalgalanman. Topraklarında hiçbir zaman güneş batmadı! Vatanımda en kutsal aşkın bayraktır adı! Mazimiz, uğruna hep zaferlerle dopdolu, İstikbalimiz daha parlak, yol Allah yolu! Cânım ve cânânım sen, nâmus ve şerefim sen, Yüreğime sığmayan, lahuti gül sevdam sen! İlk ve son arzum seni şu göklerde hür görmek, Uğrunda gerekse, bir değil bin defa ölmek! Hep senin için atan bir kalbi taşıyorum, Sensizlik yalancı tan, ben sende yaşıyorum! Hiç çiğnetmedik seni ve çiğnetmeyeceğiz Sana uzanan eli mezara gömeceğiz! Zafer ŞIK 28 mart 2005 MERSİN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Zafer ŞIK, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |