Sabâ Ney Taksimi
(Hakan Köse) 19 Ağustos 2003 |
Öyküsel |
| |
400 değişik ses çıkarabilen ve her dinleyişimde muhakkak Allah'ı hatırladığım bir enstruman ney, bir gece başından geçenleri bana anlattı... |
|
Hüzzam
(Hakan Köse) 18 Ağustos 2003 |
Aşk ve Romantizm |
| |
Klasik Türk Musikisi'nin aşk acısını gerçek anlamda işleyen tek ve emsalsiz makamı, hissettiklerim böyle şiir oldular.. |
|
Kürdîlihicazkâr
(Hakan Köse) 18 Ağustos 2003 |
Aşk ve Romantizm |
| |
Bir aşk makamı, hem öyle bir aşk ki, bu makamı musikimize kazandıran şahıs nota yazmayı bile bilmiyormuş diye söylenir, nota bile bilmeden böyle bir ezgisel dizilimi yazdırır işte aşk... |
|
Bir sigara daha
(Hakan Köse) 20 Ağustos 2003 |
Aşk ve Romantizm |
| |
Sevgili hasretinin sigara icimi zamanlarca kısaltılmaya çalışılması, bir sigara içimi ne kadar bir zamandır? |
|
Bozlak
(Hakan Köse) 6 Eylül 2003 |
Halk |
| |
Kim Anadolu'mda bir çobanın yüreğinden, bir ananın hançeresinden yırtılarak gelen bir türkü kadar derin şiir yazabilir? |
|
Segâh Peşrev
(Hakan Köse) 13 Ekim 2003 |
Öyküsel |
| |
Türk Musikisi'nin bilinen ilk makamı Segâh, kendimi bildim bileli bana akşam vaktini hatırlatmıştır, bir İstanbul hanımefendisinin hançeresinden duyduklarımı yazdım... |
|
Yine Gelirim
(Hakan Köse) 20 Kasım 2003 |
Aşk ve Romantizm |
| |
Çoktandır adımdan gizleniyorum /
Dün gölgemi sokakta bulmuşlar /
Durmadan adını tekrarlıyormuş |
|
Şeytan'ın Köpekleri
(Hakan Köse) 2 Aralık 2003 |
Başkaldırı |
| |
* Kanımca hiçbir terörist ve terör eylemi masum değildir ve öyle sayılamaz, ancak bu eylemi gerçekleştirenlerin, kullandıkları kamyonetin bomba yüklü olduğunu bile bilmeyen insanlar oldukları ve uzaktan patlatıldıkları sanılıyor ve iddia ediliyor, yani as |
|
|
Yazıyorum hislerimi, yazıyorum ve boşluğa bırakıyorum, birileri beğenip alıyor, bu güzel, almıyorlar bu da güzel, sonuçta ben yaşıyorum ve yazıyorum...
|
|